Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mustafa Çağlayan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Çağlayan, yaptığı açıklamada, CHP’li milletvekili Kayıhan Pala’nın meclis konuşmasında “Türkiye'nin artık  ivedi olarak kömürden çıkış politikasını ve ivedi olarak insana zarar vermeyen çevreye zarar vermeyen bir Enerji Politikasını tartışması gerekir” dediğini hatırlattı.

Çağlayan konu ile ilgili olarak, “Muhalefetin TTK ile ilgili ürettiği tevziratların ve gördükleri halüsinasyonların dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’mızda yapılan görüşme neticesinde gerçek dışı olduğu ortaya çıkmıştır.

CHP'nin kurmayları geçmişten bu yana aynı tavır ve davranışlarını sürdürmektedirler.

Goebbels’in  yalan propagandasını CHP taktiği olarak benimseyerek kocaman bir yalan ürettiler.

O yalanı sürdürmek ve tekrarlamak istiyorlar.

Devrim Dural’dan Cuma hutbesine tepki Devrim Dural’dan Cuma hutbesine tepki

Oysa ki CHP'nin kömürle ilgili politikası bellidir.

CHP kömürden çıkmak istemektedir.

Bunun en bariz örneğini CHP Bursa milletvekili Sayın Kayıhan Pala 10. 07.2024 tarihinde meclis kürsüsünden dile getirmiştir. Türkiye'nin kömürden çıkmasını ve üretmemesini savunan bir konuşma yapmıştır.Sözleri’nin sonunda,

‘Bütün bunlar bir araya geldiğinde Türkiye'nin artık  ivedi olarak kömürden çıkış politikasını ve ivedi olarak insana zarar vermeyen çevreye zarar vermeyen bir Enerji Politikasını tartışması gerekir’ demiştir.

Şimdi soruyorum CHP'nin Zonguldak'taki kurmayları kendi milletvekillerinin mecliste yaptığı konuşmaya itiraz etmiş midir. Yoksa Zonguldak'ta farklı söyleyip Ankara'da şaşıyorlar mı.

Sizler kömürden çıkmak isterken, bizler daha fazla üretmek istiyoruz.

İşçimizin, hemşehrilerimizin duygularıyla oynayanlara sesleniyorum.

Durmak yok üretmeye devam.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma