Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Valilik binası önünde alternatif tören düzenlendi.

Valilik binası önündeki törene, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanvekili Selim Cansızoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İlke Petük, Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Güney, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zeynep Ünal, Çağdaş Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Oral, Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci ve partililer katıldı.

Evde kitli kalan bebeği itfaiye kurtardı Evde kitli kalan bebeği itfaiye kurtardı

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Ardından Atatürk anıtına Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşam Derneği ve Birleşik Kamu İş Sendikası tarafından  çelenk bırakıldı. 

Programın son bölümünde ise Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Hazır günün anısına şiir okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan CHP İl Başkan Vekili Selim Cansızoğlu, “26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, bundan tam 102 yıl önce, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlanmış; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, egemen güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur. Bu kutlu mücadelenin başkomutanı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.
Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde “Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe” aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu nedenledir ki tüm cumhuriyetçilerin ve demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, “Vazgeçtim” deme lüksü yoktur. Tek adam rejimine karşı kararlılıkla “Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti” ülküsünü savunacak; Atatürk’ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi

Chp Tören 30 8 2024 2

Chp Tören 30 8 2024 4

Chp Tören 30 8 2024 3

Chp Tören 30 8 2024 6

Chp Tören 30 8 2024 5Chp Tören 30 8 2024 1

Muhabir: Sertaç Özdemir