CHP İl Başkanı Devrim Dural, parti binasında basın açıklaması yaptı. Dural öncülüğünde düzenlenen  basın toplantısında, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan ve Kilimli İlçe Başkanı Şükrü Velioğlu da hazır bulundu. Dural, Zonguldak Ziraat Bankası önünde 2 Ağustos Cuma günü saat 10:30’da başlayacak olan "Merhamet Senin Kanında Var, Kan Bağışla, Hayat Kurtar" adlı kan bağış kampanyasına tüm Zonguldak halkını davet etti.

İl Başkanı Dural, kampanya hakkında şunları söyledi:

“Cuma günü 'Merhamet Senin Kanında Var, Kan Bağışla, Hayat Kurtar' adı altında bir kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak, merkez ilçe örgütümüz, Kozlu örgütümüz, Kilimli örgütümüz ve il başkanlığımız bu kampanyaya destek veriyor. Tüm Zonguldak halkını bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. Hepimizin kana her zaman ihtiyacı var ve Kızılay’ın kan stoklarını artırmak, ülkemizin milli değeri olan Kızılay’ımıza destek olmak hepimizin görevi. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak hepinizi bu kampanyaya davet ediyorum.

Kaan Güçer son yolculuğuna uğurlandı Kaan Güçer son yolculuğuna uğurlandı

Bu kampanya, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kolektif bir çalışmasıdır ve Kozlu, Kilimli, Merkez ve İl Başkanlığımızın düzenlediği birlik ve beraberliği pekiştiren bir etkinliktir. Her zaman olduğu gibi Zonguldak'ın menfaatine hizmet etmeye devam edeceğiz. Cuma günü saat 10:30’da Ziraat Bankası’nın önündeki kan bağışı kampanyamıza katılmanızı bekliyoruz. Kan bağış kampanyamız akşam 18:30’a kadar devam edecek. Umarım güçlü bir destek alırız ve Kızılay’ımıza önemli bir katkı sağlarız. İktidar olduğumuzda da Kızılay kurumunu daha da geliştireceğimizi ve siyasetten bağımsız bir hale getireceğimizi taahhüt ediyoruz.”

Dural ayrıca, “Cuma günü saat 14:00’te Giresun’da düzenlenecek fındık mitingine de destek vermenizi ve sosyal medyada görsellerini paylaşmanızı çağırıyorum. Hem fındık mitingi hem de kan bağış kampanyamız için yoğun bir sosyal medya kampanyası başlatacağız. Fındık konusunda, 160 liranın altındaki fiyatları kabul etmediğimizi ve bu fiyatın altındaki seviyelerin fındık üreticilerimiz için zararlı olduğunu belirtiyoruz.” dedi.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma