Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Tersane Plajı bölgesinde yapımına başlanan dikey asansör inşaatının büyük rahatsızlık ve üzüntü yarattığını belirtti. Dural, “Böyle bir yapı bu bölgeye kesinlikle yakışmamaktadır ve doğru bulmamaktayız. Bu yapı, buradaki doğal silueti kesinlikle bozmaktadır ve vahşi bir şekilde doğal yapıyı katletmektedir.” dedi.

"DOĞAL DOKU TEHLİKEDE"

Dural, asansörün bölgeye uygun olmadığını vurguladı. Mimarlar Odası'nın açıklamalarına katıldıklarını ifade eden Dural, milletvekillerinin de bu konuyla ilgili değerli açıklamalarda bulunduğunu belirtti. Dokuz katlı ve 33 metre uzunluğundaki bu asansörün, bölgenin doğal görünümünü ve dengesini bozduğunu söyledi. Ayrıca, burada yapılan istinat duvarlarının da bölgenin doğal dokusuna uygun olmadığını ekledi.

“ALTERNATİF ÇÖZÜMLER MÜMKÜNDÜ"

Dural, bu yapıların düşünülerek yapılmadığını savunarak şunları söyledi: “Tersane Plajı bölgesinde yapımına başlanan, adeta bir ucube niteliğindeki dikey asansör inşaatından son derece rahatsızlık ve üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Böyle bir yapı bu bölgeye kesinlikle yakışmamaktadır ve doğru bulmamaktayız. Bu yapı, buradaki doğal silueti kesinlikle bozmaktadır ve vahşi bir şekilde doğal yapıyı katletmektedir. 

Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Bu asansörün hiçbir şekilde buraya uygun olmadığını söylemek istiyorum. Mimarlar Odamızın da yapmış olduğu açıklamaların tümüne biz burada katılıyoruz. Sayın milletvekillerimiz de bu konuyla alakalı değerli açıklamalarda bulundular. Dokuz katlı ve 33 metre uzunluğundaki bu asansörü barındıran yapı, bu bölgenin doğal görünümünü ve dengesini kesinlikle bozmaktadır. Ayrıca, burada yapılmış olan istinat duvarları da aynı şekilde bölgenin doğal dokusuna uygun olmayan şekilde yapılmaktadır."

“BİZ BUNU KABUL ETMİYORUZ VE DOĞRU BULMUYORUZ"

"Bunların çok da düşünülerek yapıldığını düşünmüyorum. Burada çok daha basit yatay yapılarla bu problem çözülebilirdi. Çelik konstrüksiyondan yapılabilecek bir üst geçit projesi ile yine bu sorun çözülebilirdi. Burada hiç kimseye danışılmadan yapılmış olan bu yapının derhal kaldırılmasını ve yıkılmasını talep ediyorum. Yetkililere sesleniyorum; biz bunu kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz."

ZONGULDAK VALİSİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

"Burada meslek odalarına ve sivil toplum kuruluşlarına danışılarak yapılması gereken bir süreç izlenmeliydi. Bu ucube yapı, adeta bir apartman boyutundaki bu yapı, bölgenin tarihi, nostaljik ve kültürel değerlerine uygun değildir. Dünyanın neresine giderseniz gidin, kime sorarsanız sorun, bu yapının buradaki doğal güzelliği katlettiğini söyleyeceklerdir. Yetkililerin, özellikle sayın valimizin, bu konuya bir an evvel el atması gerektiğini ve doğruların yapılması gerektiğine inanıyoruz."

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma