Şehit madenci çocuğu ve kendisi de madenci olan CHP Kozlu İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Ali Mumcu, meclis toplantısında KİT Reformu taslağının Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirilmesinin önünü açacağını belirterek tepki gösterdi.

Yaşarken öldürdüler Yaşarken öldürdüler

Mumcu konuşmasında şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KİT Yönetim Reformu adıyla hazırlanmakta olan ve aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da (TTK) bulunduğu 19 Kamu İktisadi Teşebbüsünü ilgilendiren çalışmanın içerdiği düzenlemeler dikkate alındığında, KİT’lerin kısım kısım özelleştirilmesini veya parça parça kapatılmasını mümkün kılan bir tasarı olduğu açıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, gelişmesinde kanıyla, canıyla mücadele veren madencilerimizin bu ülke için yaptıkları göz ardı edilemez. Ülkemizin göz bebeği Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesi veya kapatılmasını mümkün kılan tüm çalışmalara karşıyız. Bunun yerine, kömürün bu kadar stratejik önem kazandığı bu yıllarda TTK’yı daha aktif hale getirecek çalışmalar yapılmalı, üretim arttırılmalı ve yeni istihdam alanları yaratılmalıdır. Bizler, Zonguldak ve bu bölge için TTK’nın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Genel Maden İşçileri Sendikası, bu konuda kamuoyunu bilgilendirerek bir mücadele başlattı. Bizler, sendikanın başlattığı bu mücadeleyi destekliyoruz ve yanlarında olduğumuzu buradan beyan ediyoruz.”

Muhabir: Handan Alataş