Kent lokantasında yarın ne var? Kent lokantasında yarın ne var?

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, bazı yerel medyada çıkan “İş yerinin önüne kamu kaynaklarını kullanarak asfalt döktürdü” iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Basın mensubunun sorusu üzerine açıklama yapan Çolakoğlu, “Her zaman hizmetin maliyetini bize faturalandırmalarını talep ettik ve ödemesini yaptık.” dedi.
Çolakoğlu bu tür haberlerin Bartın medyasından çıktığını ifade ederek, “Bartın’daki ticari rekabet sebebiyle gündeme getirildi ve sonrasında Zonguldak medyasına yansıdı. Özellikle belirtmek isterim ki, geriye dönük araştırma yapabilirler. Biz şirket olarak bugüne kadar birçok belediye ve özel idarenin imkânlarından yararlandık. Son günlerde bu konuyla ilgili bir görüntü gündeme geldi, ancak burada eksik bilgilendirme yapılıyor. Biz, belediyeler ve özel idarelerin hizmetlerinden yararlanırken, her zaman hizmetin maliyetini bize faturalandırmalarını talep ettik ve ödemesini yaptık.” dedi.
Yapılan işin kayıtlarda olduğunu belirten Çolakoğlu, “Örneğin, asfaltı özel bir şirketten aldık. Şimdi bulmaya çalıştığım belgeler arasında Ekol İnşaat ve Taahhüt İşleri, Alagözler Şirketler Grubu'ndan 4,25 ton sıcak asfalt alındığına dair kayıtlar var. Ayrıca, özel idareden kiralanan araç ve ekipmanlar için yapılan ödemeler de makbuzlarla belgelendi. Kiraladığımız iş makinelerinin tamamının ücretini özel idarenin hesabına, belediyeden aldıklarımızın ücretini ise belediyenin hesabına yatırdık. Bu konuyla ilgili tüm ödemeler kayıtlıdır.” şeklinde konuştu. 
Zonguldak’ta yaşanan büyük sel felaketinde iş yerinin bodrum katının tamamen su altında kaldığını söyleyen Çolakoğlu, 10 milyon lira civarında zararlarının olduğunu belirtti. Çolakoğlu, açıklamasının devamında, “O dönemde AFAD ekipleri iş yerimize gelerek tutanak tuttu. Daha sonra vekilimize hasar tespitine göre devletin bize vereceği 5 milyon liralık bir ödeme olduğunu söylediler. Ancak ben, devletin parasını istemediğimizi belirterek, hemen iptal edilmesini istedim.  Devletten ya da yerel yönetimlerden aldığımız tüm iş makinelerinin ödemelerini yaptık. Bütün bu işlemler, özel idare ve belediye kayıtlarında mevcut. Gerekirse banka makbuzlarını ve asfalt malzemesi aldığımız firmanın belgelerini de sunabilirim.” dedi. 

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma