Zonguldak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Kıbrıs Gazilerine minnet

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Zonguldak'ta Kıbrıs gazileri ile bir araya gelerek onlara teşekkürlerini sundu.

Abone Ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Zonguldak'ta Kıbrıs gazileri ile bir araya gelerek onlara teşekkürlerini sundu. Zonguldak Dedeman Otel'de gerçekleştirilen buluşmada, Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yapan gazilere minnettar olduğunu ifade etti.

Tatar, yaptığı konuşmada, Kıbrıs gazilerinin verdiği mücadelenin KKTC'nin toprak bütünlüğünün sağlanmasında ve Türk varlığının korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Gazilerin fedakarlıklarının unutulmaz olduğunu vurgulayan Tatar, "Sizler, Kıbrıs'ta Türk milletinin şerefini, haysiyetini ve toprak bütünlüğünü savundunuz. Kuzey Kıbrıs'ın bağımsızlığında emeği geçen tüm gazilerimize şükran borçluyuz" dedi.

Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Cantaş, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaptıkları görüşmenin ardından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: 

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'la bir araya geldik ve bize gösterdiği yakınlıktan dolayı kendisine gazilerim adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bizleri çok mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanımızla savaş üzerine ve bazı diğer konular üzerine konuşmalar yaptık. Ayrıca hatıra defterimizi imzaladı. Cumhurbaşkanımızın bizi Kıbrıs'ta ağırlayacak olması da bizleri gururlandırdı. Valimiz de 19 Eylül Gaziler Günü'nden sonra bizleri Kıbrıs'a göndermek için çalışmalar yürütüyor.”

Bu anlamlı buluşmada Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs gazilerinin anılarını dinlerken, onların büyük fedakarlıklarına duyduğu saygıyı bir kez daha dile getirdi.