Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Cumhuriyetin 101. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İzmit Belediyesi Kent Orkestrası Ereğli’de konser verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Cumhuriyetin 101. Yılını kutlama etkinlikleri İzmit Belediyesi Kent Orkestrası konseriyle başladı. AKM Dr. Dündar Güçeri Etkinlik Salonu’nda düzenlenen İzmit Belediyesi Kent Orkestrası konseri, katılanları coşturdu. Birbirinden güzel şarkılar eşliğinde büyüleyici bir gece yaşayan katılımcılar, hep birlikte ‘yaşasın cumhuriyet’ dedi.

Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü'ne yeni araçlar tahsis edildi Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü'ne yeni araçlar tahsis edildi

Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Günay, eşsiz bir müzik ziyafeti sunan orkestra üyelerine teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu. Günay şunları söyledi; “Kdz.Ereğli Belediye Başkanımız Sn.Halil Posbıyık, şehir dışı programı nedeniyle ne yazıkki bu güzel etkinlikte aramızda olamadı. Ancak hepinize sevgi barış dostluk duyguları ile selamlarını iletti. Cumhuriyetimizin 101.Yılını, yine her yıl olduğu gibi büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bu akşam İzmit Belediyesi Kent Orkestrasının Konseri ile Cumhuriyet Bayramımızın ilk etkinliğini gerçekleştirdik. Kendilerini daha önce festivalimizde de ağırlamıştık. Kdz.Ereğli Belediyesi olarak kültür ve sanat alanındaki çalışmalarda birlikte olmaktan dolayı mutluyuz. İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet ve burada olan değerli ekibine teşekkür ediyorum. Efsane başkanım Halil Posbıyık’a böyle bir salonu bizlere hediye ettiği için de teşekkür ediyorum. Çocukların ve bebeklerin ölmediği, savaşın ve terörün bittiği bir yıl olsun 2025. Coviddensonra 2024 büyük bir felaketle geldi. Ereğli’deki hemşehrilerimize sesleniyorum. Hiç çekinmeyin, umutsuzluğa kapılmayın. Ereğli’de geminin başında 30 yıldır sağlam bir kaptanımız var. Efsane başkanımız Halil Posbıyık dimdik ayakta, görevinin başında. Hiç kimse karamsarlığa kapılmasın. Bu şehir, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden iyi olmaya, Atatürk’e ve Cumhuriyete bağlılığı her zaman devam ettirmeye efsane başkanımızla devam edecek. Tüm halkımızı birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet coşkusunu yaşamaya davet ediyorum.”

Konsere, Kdz. Ereğli Belediye başkan yardımcıları, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Seyhan Özcan, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Vildan Taşkan Bacıoğlu, Neslihan Çakır, Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, belediye daire müdürleri, İzmit belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Aktürk, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bülten