AK Parti Zonguldak Merkez İlçe teşkilatının 7’nci olağan genel kurulu gerçekleşti. AK Parti Zonguldak Merkez İlçe teşkilatının 7’nci olağan genel kurulu gerçekleşti.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından Tenis ve Deniz Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Zonguldaksporlu efsane futbolcu ve tenisçi Daryal Yönder adına düzenlenen Zonguldak T200MastersTurnuvası, Zonguldak’ta “vefa” denen kavramın bir kısım politikacılar tarafından nasıl kulak ardı edilip halkın arzu ve beklentilerinin nasıl görmezliğe gelindiğinin bir yansıması oldu.

Halkın unutamadığı futbolcu Daryal Yönder için Zonguldak ve il dışından 30 ila 70 yaş aralığında 150 tenisçinin katılım sağladığı ulusal düzeydeki tenis turnuvası, birbirinden kıyasıya müsabakaların yanı sıra Tenis ve Deniz Spor Kulübü’nün düzenlediği organizasyonlarla daha renkli hal aldı.

Gençlik ve Spor İl müdürlüğü de etkinliğe katılım sağladı.

Başkan Yiğit Yaman bu çerçevede olağanüstü misafirperverlik göstererek katılımcılara ve konuklara hizmette kusur etmedi. Geçtiğimiz yaz aylarında da bildiğiniz gibi Tenis kortunun kapıları efsanevi futbolcu Halil Güngördü için de açılmıştı, ünlü futbol adamı için Zonguldaklılar burada bir araya gelmişti.

Bu arada Zonguldak kamuoyunda Tenis ve Deniz Spor Kulübü'ndeki değişimin farkına varıldığı anlaşılmış ve bu değişim doğrultusunda şehirde tenise olan ilginin her geçen gün arttığı algısı oluşmuştu.

Böylece Yiğit Yaman da kentin spor alanındaki organizasyonlarına destek vererek hakkı olan saygıyı kazanıyor.

Daryal Yönder adına düzenlenen böyle bir turnuva büyük ilgi gördü ama gönül isterdi ki 85 yaşına gelmiş ve gözlerini kaybetme noktasında bulunan efsanevi futbolcu ve Daryal Yönder’in de takım arkadaşı Halil Güngördü (Riva Halil) için de Zonguldak kamuoyunun beklentisi olan ufak bir talep gerçekleştirilebilseydi. Zonguldak’ta bir spor tesisine, ya da bir parka veya benzer bir konsepte Halil Güngördü isminin verilmesi halkın beklentisiydi ancak CHP’li bir kısım öngörüsüz isim tarafından bu engellendi. Olayı şahsi meseleleri gibi gören zihniyete bu halk da yeri gelince hesabını soracağını yüzlerine karşı söyledi.

Bu konunun yarattığı rahatsızlık devam ederken Tenis kortunda düzenlenen son turnuvayı izleyenler de haklı olarak “Rahmetli Daryal takım arkadaşı Halil için yapılan saygısızlıkları görseydi tam da böyle bir ortamda gereken protestoyu yapardı” yorumunu haklı olarak birbirlerinin kulaklarına fısıldadılar

Muhabir: Sermet Aksu