Jandarmadan ‘kadınaelkalkamaz’ bilgilendirme faaliyeti yaptı Jandarmadan ‘kadınaelkalkamaz’ bilgilendirme faaliyeti yaptı

Zonguldak Demokrasi Platformu Üyeleri, KİT Reformu taslağı çalışması hakkında destek için Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkezini ziyaret ettiler.

“REFORMA KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı burada yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin ilk vilayeti olan Zonguldak, emeğin başkenti ve kömürle özdeşleşmiş bir şehir olarak, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun üzerinde oynanacak oyunlarla köy haline getirilmek isteniyor. Biz de bunun yanlış olduğunu ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini anlatmak için buradayız. Bu reform ve reforma karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

TEPKİLER KARARIN YANLIŞ OLDUĞU YÖNÜNDE

Erdoğan Kaymakçı’nın ardından konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Zonguldak olarak, bizler mücadeleye hazırız. Yaptığımız bir dizi ziyaretle bunu halkımıza, vatandaşlarımıza, paydaşlarımıza ve işçilerimize anlatıyoruz. Aldığımız tepkiler, kesinlikle bu kararın yanlış olduğu ve bu karardan bir an önce dönülmesi gerektiği yönünde. Biz her daim bu düşüncedeyiz. Bugün bunun için burada toplandık. Önümüzdeki süreçte demokrasi platformuyla yapabileceğimiz organizasyonlar için buradayız. Toplantı sonucunda da sizlerle bunları paylaşacağız.” dedi.

“BUGÜNE DENK GELMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Bengü Aytekin’in atanması ile ilgili konuşan Yeşil, “Bugün itibariyle atanması ve gündeme gelmesi düşündürücü. Ancak, bütün kamu kuruluşlarının yönetim kurullarında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bir yönetim kurulu üyesi zaten atanıyor. Geçmişte de atanıyordu. Boş bulunan yerlere, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan atanması gereken arkadaşlar bu zamana kadar atanmamıştı. Yani, bu rutin bir uygulama gibi görünebilir, ama bugüne denk gelmesi tabii ki düşündürücü.” şeklinde konuştu. 

Muhabir: Fadime YILMAZ Elma