6 Şubat’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından Malatya’dan getirilerek Zonguldak’a yerleştirilen ailenin yakınları CHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat’a vefa örneği gösterdi. Depremzedelerin yakını Mehmet Cengiz İzmir’den gelerek yardım taleplerine kayıtsız kalmayan Pulat’a teşekkür etti. 

Zonguldak’ta ıslak zemin kazaya neden oldu Zonguldak’ta ıslak zemin kazaya neden oldu

Mehmet Cengiz’in yeğenleri Malatya’da göçük altında kaldılar. Sonrasında yoğun çabaların ardından göçükten çıkarılan depremzedeler, Zonguldak’a getirilerek uygun bir eve yerleştirildiler. İzmir’de huzurevinde kalan Mehmet Cengiz, yeğenlerinin Zonguldak’a yerleştirilmesinin ardından CHP İl Başkanlığı’nı arayarak yardım talebinde bulundu. CHP İl Başkanlığı’ndan ise Nazan Pulat aileye gerekli yardımların yapılması konusunda gerekli çalışmaları yaptı. 
Yerleştirildikleri evdeki eksikleri gideren Pulat,  depremde işitme cihazını kaybeden şahsa işitme cihazını alarak teslim etti. 
Yapılan yardımlara kayıtsız kalmayan depremzede yakını Mehmet Cengiz, Zonguldak’a gelerek Nazan Pulat’ı ziyaret etti. Devir teslim törenine ve kadın kollarının etkinliklerine katılan Mehmet ve huzurevinde evlendiği Ayşe Cengiz,  desteklerinden dolayı Nazan Polat’a teşekkür ettiler. 
 Mehmet Cengiz ile tanışma süreçlerini anlatan Pulat,  “Depremden sonra deprem bölgesine yardım için koli hazırladığımız esnada partinin telefonu çaldı. Telefona ben baktım telefondaki ses ben İzmir'den Mehmet dedi. Benim yeğenlerim göçük altında kaldı, ilk önce partimi aramak istedim  Malatyadan Zonguldak'a 8 kişilik bir aile geldi lütfen onlara yardımcı olurmusunuz dedi. 
Bizde hemen harekete geçtik buradaki akrabasının telefon numarasını alarak harekete geçtik.
Ailenin evine Merve Arslan, Yağız Koltuk ve ben kız kardeşinin depremde kulaklığı kaybolmuştu, duyamıyor ve konuşamıyordu, arkadaşlarımla beraber hemen kendisine kulaklık temin ettik. Aileye giysi ve gıda yardımında bulunduk. O günden sonra Mehmet amcayla irtibatımızı hiç kesmedik, sürekli beni arıyordu hiç kopmadık. Mehmet amca İzmir Huzur evinde kalıyordu. Görüntülü ve sesli aramalarımız devam etti. Huzur evinde Ayşe teyzeyle tanıştılar ve evlendiler. 
İl Kadın Kolları seçim sürecine girdim, Mehmet Amca ve Ayşe teyze Zonguldak'a gelip seçim heyecanını benimle birlikte yaşamak istediler, ben o dönemde yoğunluğumdan dolayı kendileriyle gerektiği gibi ilgilenemeye eğim diye yorulmalarını istemedim. Hafta sonu yanımda olmak istedikleri için kalkıp İzmir Huzur Evin'den Zonguldak'a yanıma geldiler. Burada bizimle birlikteler şu anda bizleri çok mutlu ettiler onlarla birlikte olmaktan çok mutluyuz.” Şeklinde konuştu.
Mehmet Cengiz ise “Belediyelerimizi Cumhuriyet Halk Partimize kazandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağolun varolun, bizi misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi. 

Nazan Pulata Teşekkür

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma