Çaycuma Heyeti Valilik’te Çaycuma Heyeti Valilik’te

Zonguldak merkezli 24 ilde düzenlenen operasyonda, depremde hasar gören araçların da dahil olduğu 26 aracın şasi numaralarını değiştirerek ‘change oto’ satışı yapan bir şebekeye yönelik baskında 11 kişi gözaltına alındı. Araçların piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon TL olduğu belirtildi.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu, Mart ayından bu yana 'change oto' adı verilen, şasi numaraları değiştirilmiş araçları satan bir suç örgütünün peşindeydi. 24 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda şasi numaraları değiştirilmiş 26 araca el konuldu. Operasyon kapsamında yakalanan 11 şüpheli, Zonguldak’a getirilerek emniyetteki işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheliler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'evrakta sahtecilik' suçlamalarıyla yasal süreç devam ediyor.
Ele geçirilen 26 aracın arasında, 6 Şubat depremlerinde hasar gören araçların da yer aldığı tespit edildi. Ayrıca, çalıntı ve gümrük kaçağı araçların da olduğu öğrenildi. Piyasa değeri 20 milyon TL civarında olan bu araçlar, çeşitli illerde satışa sunulmak üzere şebeke tarafından kullanılıyordu. 

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma