19 Eylül 2014 yılında valilik binası önünde düzenlenen Gaziler günü töreninde Gaziler Derneği başkanı yağmurda ıslanmış, Vali, Belediye başkanı ve Tugay Komutanına şemsiye tutulduğu halde Gazi başkan şemsiyesiz bırakılmıştı.

Dönemin Valisi Ali Kaban zamanında meydana gelen bu olay ülke çapında kınanmış ve basında “Zonguldak'ta Gaziler Günü nedeniyle yağmur altında düzenlenen törende Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir ve 3’ünü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, korumalarının tuttuğu şemsiyelerle yağmurdan korundu. Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal ise şemsiyesiz olarak protokolde yer aldı ve tören boyunca ıslandı” şeklinde yazılarla yer almıştı.

Aradan 10 yıl geçti ve yine bir Gaziler Günü töreni düzenlendi ve hava yine aşırı yağmurluydu. Ancak bu kez 10 yıl önce yapılan hata yapılmadı ve törende yer alan gaziler de birer şemsiye tutularak yağmurdan korundular. Devlet böylece aynı hatayı iki kez yapmayacağını da kanıtlamış oldu.

Devrim Dural'dan İl Özel İdare İşçi Alımlarına Tepki: "Tesadüf Olamaz" Devrim Dural'dan İl Özel İdare İşçi Alımlarına Tepki: "Tesadüf Olamaz"

Muhabir: Sermet Aksu