Devrek

Devrek Belediyesi eski hizmet binasının yıkımına başlandı

Devrek'te yaklaşık 40 yıldır hizmet veren ve deprem riski taşıyan belediye binasının yıkımı sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Abone Ol

Devrek Belediyesi eski hizmet binasının yıkımına başlandı. Devrek'te yaklaşık 40 yıldır hizmet veren ve deprem riski taşıyan belediye binasının yıkımı sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. 

1985 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Veysel Atasoy tarafından ilçeye kazandırılan Devrek Belediye Sarayının (Eski Belediye Binası) yıkım işlemi ihaleyi alan Ankaralı firma tarafından başladı.

Devrek Belediyesi'nin depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan yaklaşık 40 yıllık olan hizmet binasının yıkımı Devrek  Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hurda karşılığı yıkım ihalesini alan firma tarafından yapılıyor. 2 ay sürmesi planlanan yıkımın tamamlanmasının ardından alan otopark, yeşil ve sosyal alan olarak vatandaşların kullanımına sunulacak.

Devrek Cumhuriyet Alanı'nda bulunan ancak depreme dayanıksız olduğu için geçtiğimiz aylarda boşaltılan Devrek Belediyesi binasının yıkım çalışmaları başladı.