Devrek

Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri geçit vermiyor

Zonguldak’ın Devrek İlçe Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ölçü tartı aletleri, ürün ağırlık kontrolü ve pazar alanı düzeni başta olmak üzere ilçe sebze ve meyve pazarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Abone Ol

Zonguldak’ın Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ın talimatları doğrultusunda Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar alanında bulunan ölçü tartı aletlerini, ölçü ayar memurları ile birlikte denetledi.

Vatandaşlarımızın kaliteli ve daha güvenli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ölçü tartı aletleri, ürün ağırlık kontrolü ve pazar alanı düzeni başta olmak üzere ilçemiz sebze ve meyve pazarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri  ve ölçü ayar memurları teker teker pazar alanında bulunan tartıları denetledi. Denetimlerde muayene süresi dolmuş, doğru gramajı göstermeyen ve 3516 Sayılı Kanun gereği uluslararası standartlarda geçerliliği olmayan ve ticaret amacıyla kullanılmasının yasak olduğu Çin malı tartılara tutanaklar ile el konuldu.

Öte yandan ekipler, vatandaşların pazar esnafından almış olduğu ürünleri özenle kendi tartılarında tartarak ürün gramaj kontrolü yaptı.

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, yaptığı açıklamada; 'Hemşehrilerimizin ve şehrimize gelen misafirlerimizin, güven ve huzur ortamında ilçemiz pazar alanında alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yaptığımız uygulamalar ile tartı ve tezgah hilelerine, vatandaşlarımızın bir kuruşun da dahi gözü olanlara fırsat vermiyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını her daim sürdürecek güven ve huzur ortamından bir nebze olsun ödün vermeyeceğiz.' dedi.