Devrek Devlet Hastanesi, hizmet kalitesinin artmasıyla C sınıfı hastane statüsünden B sınıfı hastane statüsüne yükseldi. Devrek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Avni Çelik'ten alınan bilgiye göre, bu yükselme hastanenin sunduğu sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve çeşitliliğinin artması sayesinde gerçekleşti.

B SINIFI HASTANE STATÜSÜ ÖZELLİKLERİ

Devrek Devlet Hastanesi, B sınıfı statüsüne sahip sağlık tesisleri olarak, ilgili mevzuat gereği il merkezinde veya güçlendirilmiş ilçe merkezi konumunda faaliyet gösteriyor. Bu statü, hastanenin 24 saat esasına dayalı olarak dahili branş acil havuz nöbeti ve cerrahi branş acil havuz nöbeti tutabilmesini gerektiriyor. Ayrıca, hastanenin bünyesinde en az II. Seviye acil servis ve II. Basamak yoğun bakım ünitesi bulunması da bu statü için gerekli koşullardan.

GELİŞEN SAĞLIK HİZMETLERİ

Bu yeni statü ile Devrek Devlet Hastanesi, kurum harici veya il dışından 2. basamak sağlık hizmeti ihtiyacı için sevkle gelen hastaların kabulünü yapabilecek ve bu hastaların sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Bu gelişme, hastanenin bölgedeki sağlık hizmetlerini daha etkin ve geniş kapsamlı sunmasına olanak tanıyacak.

BAŞHEKİM DR. AVNİ ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI

Muhtarın acı günü: Azime Keten hayatını kaybetti Muhtarın acı günü: Azime Keten hayatını kaybetti

Başhekim Dr. Avni Çelik, hastanenin B sınıfı statüsüne yükseltilmesi hakkında şunları söyledi: "Hastane olarak hedefimiz çok yüksek. 12.05.2024 tarihinden itibaren C sınıfı statüsünde olan Devrek Devlet Hastanesi, B sınıfı statüsüne yükselmiştir. Bu başarıda emeği geçen tüm yöneticilerimize, doktorlarımıza, sağlık personelimize ve bize destek olan tüm Devrekli hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Hastanemizin B sınıfı statüsünde sağlık kuruluşu olması halkımıza ve Devrek'imize hayırlı uğurlu olsun."

Bu yükselme ile Devrek Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerinde daha yüksek standartlara ulaşarak bölge halkına daha kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyor.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA