Zonguldak’ın Devrek İlçesinde yaşanan orman yangınıyla ilgili tüm belediye personeli, Çaydeğirmeni, Gökçebey, Zonguldak Orman İşletme Müdürlükleri, itfaiyeler, jandarma, polis ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle, Ankara ve Bursa’dan gelen helikopterlerin yardımıyla yangına erken ve etkili müdahalede bulunuldu.

Devrek'te polislere yapılan saldırıyı kınadılar Devrek'te polislere yapılan saldırıyı kınadılar

Alınan bilgiye göre, Devrek İlçesinin Halilbeyoğlu köyünde meydana gelen yangında soğutma çalışmalarıyla birlikte yangın büyük oranda kontrol altına alınırken şu an için tehlike geçtiği bildirildi.

Öte yandan,  yangın yerine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Milletvekili Saffet Bozkurt, Alay Komutan yardımcısı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve diğer yetkililer gelerek incelemelerde bulundu.

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar açıklamasında, “Bu sıcak günlerde ormanlarımızı korumak adına tüm vatandaşlarımızdan anız ve diğer yanıcı maddeleri yakmamalarını, cam şişe gibi orman yangınlarına sebebiyet verebilecek maddelere dikkat etmelerini önemle rica ediyoruz. Unutmayalım ki ormanlarımız geleceğimizdir” dedi.

Devrek Yaniyor 3

Devrek Yaniyor 2

Kaynak: Bülten