Devrek

Devrek’in duvarlarında sanat konuşuyor

Graffiti sanatçısı Ferdi Cin, Zonguldak’ın simgelerini ve Atatürk’ü Devrek Bastoncular Çarşısı'nda duvarlara taşıdı, sanatseverleri büyüledi.

Abone Ol

Graffiti sanatçısı Ferdi Cin, Devrek’in duvarlarını sanatla buluşturdu. Devrekli sanatçı, ilçenin Bastoncular Çarşısı'nda bir binaya Zonguldak’ın simgesi olan maden işçisi ve elinde dünyaca ünlü Devrek Bastonu olan Atatürk’ü tasvir eden bir graffiti çalışması gerçekleştirdi. Çarşıya girildiğinde, Ferdi Cin'in bu etkileyici eseri ziyaretçileri karşılıyor.

Çalışmayı yaparken büyük keyif aldığını belirten Ferdi Cin, şu ifadeleri kullandı: "Graffiti denilince akla illegal bir şeymiş gibi geliyordu, sanat dışı bakılıyordu. Son zamanlarda Türkiye’de bu önyargı kırılmaya başladı. Bunu Devrek halkına da yansıtmak istedim. Yaptığım çalışmalar arasında en onur duyduğum işlerden biri oldu. Dünyaca ünlü Devrek Bastonu'nu üreten ustaların bulunduğu bir sokakta, Zonguldak’ın simgeleri ve elinde Devrek Bastonu'yla Atatürk’ü duvara işlemek benim için her açıdan güzel bir deneyimdi."