Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından 8,9 milyon TL'ye ihale edilen yeni köprünün yapımını üstlenen ONAR Mühendislik/Onur Arıt firması, Trabzon'da 50 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 50 ton ağırlığında çelik köprüyü inşa etti. Köprünün parçaları hafta içinde Devrek'e getirildi. Devrek Çayı üzerindeki zeminde birleştirilen köprü, vinç yardımıyla tek parça halinde yerine kondu.

Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

9 Temmuz 2023'te yaşanan sel felaketinde yıkılan Asma Köprü'nün yeniden inşa edilmesi, Devrek'in toparlanma sürecinde önemli bir adım oldu. Yeni köprü, sele karşı daha dayanıklı olması amacıyla daha yüksek inşa edildi. Yayalar tarafından kullanılacak olan bu köprü, Karşıyaka Mahallesi ile Eski Terminal bölgesini birbirine bağlayacak.

Köprünün yerleştirilme sürecini merakla izleyen mahalle sakinleri, köprüden geçecekleri günü dört gözle bekliyor. Bu devasa yapının tek parça halinde yerine konmasını izleyen vatandaşlar, köprünün hizmete açılmasıyla mahalleler arası geçişin kolaylaşacağından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Mahalle sakinlerinin güvenli ve rahat geçişini sağlayacak olan bu köprü, aynı zamanda Devrek'in modernleşme yolundaki önemli projelerinden biri olarak öne çıkıyor. 

Muhabir: Ersen Berk Çelik