Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 1 Haziran Dünya Süt Günü kapsamında Karşıyaka 100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik bir program düzenledi. Programda, sütün ve süt ürünlerinin sağlıklı büyüme ve gelişme üzerindeki önemi anlatıldı.

Devrek Belediyesi’nden eğitim yılı öncesi okullarda temizlik seferberliği Devrek Belediyesi’nden eğitim yılı öncesi okullarda temizlik seferberliği

Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan Hizarcı ve teknik personeli tarafından gerçekleştirilen program, eğitici ve eğlenceli nitelikteydi. Öğrencilere, sütün ve süt ürünlerinin insan sağlığına olan olumlu etkileri ve bu ürünlerin düzenli tüketiminin önemi detaylı bir şekilde açıklandı.

Etkinlikte konuşan Müdür Volkan Hizarcı, "Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından 2001 yılından bu yana her yıl 1 Haziran'da kutlanan Dünya Süt Günü'nün önemini çocuklarımıza aktarmak istedik. Bu vesileyle Karşıyaka 100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik bilgilendirme sunumu yaptık. Okul yönetimine ve hocalarımıza bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Çocukları tanımak ve onlara bilgi aktarmak bizim için çok değerliydi. Eğitim çalışmalarımız, ilçemiz genelinde olumlu alışkanlıkların kazandırılması amacıyla devam edecektir." dedi.

Etkinlikte, öğrencilere yapılan ziyaret ve ikramlar için teşekkür edildi ve program, dağıtılan ikramlarla sona erdi.

Muhabir: Ersen Berk Çelik