Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan Gençlik Haftası faaliyetleri Devrek’te Devrek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş  tarafından Devrek Cumhuriyet Maydanı’nda  Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

     Gençlik adına günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Devrek Devrek Meslek Yüksekolu öğrencisi Dilara Çınar,  "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milletinin, yine dünya üzerinde varlığını hür ve bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve "Türk milletini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, yediden yetmişe tüm Anadolu'yu, her insanımızı arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede Türk milleti başarı elde etmiştir.

  Mustafa Kemal Atatürk büyük eserim dediği, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da atasının emanetine, cumhuriyete sahip çıkacak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Birlik beraberlik içinde, birbirine sevgiyle yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetle donatılmış Türk genci, ülkemizi de en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır.

   Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa bunu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Hayatta olan gazilerimize sağlık diliyorum.

 Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramını sevgi ve saygıyla kutluyorum." dedi.

 Çınar'ın konuşmasının ardından Gençlik Merkezi Faaliyet tanıtımı kapsamında hazırlanan Akıl Zeka Oyunları, Palyaço Etkinliği,Kick Boks gösterisi ile tören sona erdi.

  Devrek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş 19 Mayıs 2023 Pazar günü Devrek Şehir Stadyumu'nda kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine tüm Devrekli vatandaşları davet etti.

Devrek Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Haftası kutlamaları bugün saat 19.30'da Kaymakamlık Konutu'nun orada bulunan Gençlik Ofisi'nden Cumhuriyet Alanı'na yapılacak olan Gençlik Yürüyüşü ile devam edecek.

Whats App Image 2024 05 15 At 15.15.05 (4)

Whats App Image 2024 05 15 At 15.15.05 (3)

Whats App Image 2024 05 15 At 15.15.04

Whats App Image 2024 05 15 At 15.15.05 (1)

Whats App Image 2024 05 15 At 15.15.06

Devrek'te polislere yapılan saldırıyı kınadılar Devrek'te polislere yapılan saldırıyı kınadılar

Whats App Image 2024 05 15 At 15.15.05

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA