Her hafta ve her geçen gün Devrek’te çarşı ve pazar yerindeki fiyatlar hızla yükseliyor. Çarşıda, pazarda, marketlerde, lokantalarda ve kafelerde satılan tüm ürünlerin fiyatları sürekli değişiyor.

Vatandaşlarımız Dertli

Okullar yeni döneme hazırlanıyor: İtfaiyeden detaylı temizlik Okullar yeni döneme hazırlanıyor: İtfaiyeden detaylı temizlik

Devrek, Zonguldak ilinin en pahalı ilçesi haline geldi. Zincir marketlerden çarşı ve pazara kadar her yerde fiyatlar çok yüksek ve vatandaşlar bu durumdan oldukça şikayetçi.

Bu hafta başında çarşıda ve pazaryerinde köy ekmeği 50 TL, dolmalık biber 40-50 TL, domates 25-35 TL, patlıcan 30-35 TL, yeşil biber 30-35 TL, fasulye 70-75 TL, salatalık 30-35 TL, limon 65-70 TL, meyve çeşitleri 50-70 TL, soğan ve patates 12.50-15 TL arasında satılmaktadır.

Denetimlerin Artması Gerekiyor

Fahiş fiyatların önüne geçilmesi ve Devrek ilçesinin itibarı için yetkililerin acilen önlem alması gerekmektedir. Çarşıda, pazarda, marketlerde, lokantalarda ve kafelerde satılan ürünlerin fiyatları birbirini tutmuyor. Özellikle bazı marketlerde tezgah ve raflardaki ürün fiyatları etiketli ve etiketsiz olarak farklılık göstermekte ve kasada ödeme yaparken değişkenlik göstermektedir.

Vatandaşlar, çarşıda, pazarda, restoran ve kafelerde satılan ürünlerin çok pahalı olduğunu belirtmektedir. Her geçen gün alım gücünün düştüğü ülkemizde ve Devrek’te bu durum bazı esnafları da rahatsız etmeye başladı. Bazı esnaflar, fiyatlarının normal olduğunu, ancak yüksek fiyatlarla ürün satan meslektaşları yüzünden kendilerinin de pahalı ürün satıyor sanıldığını ve müşterilerin alışveriş yapmaktan korktuğunu dile getirdi.

Yetkililere Çağrı

Yetkililerimizin, gurbetçi vatandaşlarımızın da ilçemize geldikleri yaz döneminde fiyatların normale çekilmesi için müdahalede bulunmasını ve Devrek’in kazanmasını temenni ediyoruz.

Devrek Pazar

Devrek Pazar 3

Devrek Pazar 4

Devrek Pazar 2

Devrek Pazar 5

Muhabir: Handan Alataş