Devrek'te Zabıta Teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı Devrek'te Zabıta Teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı

Devrek Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Dördüncü Ulusal Eylem Planı (2021-2025)'nın Toplumsal Farkındalık ana hedefi kapsamında mahalle ve köy muhtarlarına yönelik farkındalık semineri düzenledi. Devrek Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen seminere, Devrek Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mesut Özmekik, Aile Sosyal Destek Uzmanı Umut Baş, kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Seminerde, mahalle ve köy muhtarlarına kadına yönelik şiddetle mücadele, 6284 Sayılı Kanun, KADES (Kadın Destek Uygulaması) ve erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konularında detaylı bilgi verildi. Devrek Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mesut Özmekik, bakanlığın sunmuş olduğu sosyal hizmet modelleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ardından Aile Sosyal Destek Uzmanı Umut Baş, kadına yönelik şiddetle mücadele ve ilgili kanun ve uygulamalar hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan bir seminer gerçekleştirdi.

Eğitimin son bölümünde, muhtarların soruları yanıtlandı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Eğitim soru-cevap oturumu ile sona erdi.

Whats App Image 2024 05 26 At 14.14.12

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA