112’YE BİLDİRİN 112’YE BİLDİRİN

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak Belediyesi’ne işçi alımıyla ilgili kamuoyunda çıkan spekülasyonlara yanıt verdi. Dural, yaptığı açıklamada, “Zonguldak Belediyesi'nde şu aşamada herhangi bir personel veya işçi alımı söz konusu değil. Ancak gelecekte personel sayısında azalmalar olabilir ve bu durumda tekrar işe alımlar gündeme gelebilir.” dedi.
Dural, daha önce bu konuda bir açıklama yaptığını hatırlatarak, bazı konuları netleştirmeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Özellikle İl Özel İdaresi'nde yapılan ve 1350 kişinin katıldığı sınavla ilgili eleştirilerde bulunan Dural, “Eş, dost, kardeş gibi yakın akrabaların işe alındığı yönünde iddialar var. Bu durumda, bu kadar çok kişi neden sınava tabi tutuldu? Madem liyakata dayalı bir alım yapılmayacaktı, bu insanları neden sınavdan geçirdiniz?” diye sordu.
Dural, “Tesadüfler neden hep AK Partililere denk geliyor da Cumhuriyet Halk Partililere denk gelmiyor?” diyerek, bu durumun kamuoyunda rahatsızlık yarattığını ifade etti. Zonguldak Belediyesi'nin, bütçe imkanları çerçevesinde liyakat esasına uygun personel alımı yapabileceğini vurgulayan Dural, “Ancak kamuoyunda yansıtıldığı gibi ‘şunlar gidecek, bunlar çıkacak’ şeklindeki söylentilere katılmıyoruz” dedi. 

Muhabir: Handan Alataş