Zonguldak sporun efsanevi isme Halil Güngördü’nün isminin kentin bir alanında, veya bir spor tesisinde yaşatılması fikrinin savunucularından olan Zonguldak Hepimizin platformunun binlerce üyesi CHP Zonguldak İl Başkanının sarf ettiği öne sürülen bir sözünün doğru olup olmadığını öğrenebilmek için kendisinden açıklama bekliyor.

Bu konuda platform üyeleri adına Devrim Dural’a bazı sorular yönelten Dr. Tunç Çelebi, eğer bu sözleri sarf etmemişse Dural’dan aşağıdaki yazısına tekzip bekliyor.

Zonguldak Hepimizin Platformunda paylaşılan yazı şöyle:

“Sn. Devrim DURAL

CHP Zonguldak İl Başkanı

İlimizin sembol milli sporcusu Sn. Halil GÜNGÖRDÜ' nün  Zonguldak'ta bir alana, sokağa vb. yere adının verilmesi istemine karşın "....bizim işimiz her başvuranın adını bir yerlere vermek değil…"  diyerek görüşünüzü beyan ediyormuşsunuz. (talep şahsımın değil Zonguldak Halkınındır, olmasın diyen bir kişi yoktur, konu hakkında binlerce imza toplanmıştır)

Sn. Halil GÜNGÖRDÜ her hangi bir kişi değildir. Kentin spor değeri ve değerlisi olduğunu bilmeniz gerekir, bilmiyorsanız da eski bir futbolcu olan Sayın kayın pederinizden öğrenebilir, bu konudaki eksikliğinizi gidermiş olursunuz.

Ayrıca; “her başvuru” diye nitelendirdiğiniz bir başvuru değildir talebimiz, İç İşleri Bakanlığı ve Valilik kanalı ile Zonguldak Halkının talebi olarak Belediye Başkanlığı makamına değerlendirilerek, gereğinin yapılması için sunulmuştur.

(Konunun 2 yıldır Belediyece suya trit yazılarla sürüncemede bırakılması üzerine konu resmî kanallar yoluyla (CİMER/İç İşleri Bakanlığı/Valilik) üç ay evvel yeni yönetime hatırlatılması yapılmıştır)

Görevinizin parti faaliyetleri ile sınırlı olduğunu, belediyenin, kamunun görevini engelleme, yön verme vb. nin göreviniz kapsamında olmadığı sizin de bilginiz dâhilindedir. Tabii ki halkın çıkarı doğrultusunda tavsiye, yol gösterici tavırlarınız kişisel olarak da, il başkanı olarak da olabilir. Aksi otoriter, tepeden inme görüş sunma, yaptırımda bulunma, rol kapma şekliyle il başkanı yetki sınırlarını aşma zaten parti ilkelerini ve aidiyeti inkar olur, hele hele halkın haklı talebine engel olmanız başta partinize (üyesi bulunduğum partime) zarar verir, bu da ayrıca beni/benim gibi düşüncede olanları fazlası ile üzer.

Yukarıda söz konusu görüşün şahsınıza ait olduğunu aklıma bile getirmek istemiyor yanlış bir duyum diye düşünüyor, bu şekilde ise de şimdiden bu gereksiz yazı için sizden özür diliyorum.

Ancak kamuoyuna bu şekilde yansıyan yanlışın tarafınızca tekzip edilmesinin olgun bir kurumsal kişisel ve aynı zamanda siyasal tavır olacağını, şahsınızdan öte temsil ettiğiniz değerli makamınızı da töhmet altında kalmaktan koruyacağını düşünüyorum.

Zonguldak Merkez İlçe ve Kilimli İlçe başkanlığının adaylıkları belirlendi Zonguldak Merkez İlçe ve Kilimli İlçe başkanlığının adaylıkları belirlendi

Tekzip edilmezse (ki bu iki satır yazınıza bakar) bu sözün tarafınızca söylendiğini üzülerek kabul eder ve o zamanda Eylül ayında yapılacak ilk Belediye Meclisi Toplantısında gündeme gelecek konu hakkında alınacak karara göre de bu konudaki görüşümü tüm kamuoyuna çok açık ve net nedenleriyle bildiririm.

Şahsım ve Zonguldak halkı için tekzibinizi bekler, ayrıca konu hakkındaki kişisel görüşünüzü de beyan ederseniz mutlu olurum.

Saygılarım ile.

Tunç ÇELEBİ

Not: Bu yazı aynı şekliyle Messenger ile özel hesabınıza da gönderilmek istenmişse de gönderi başarılamamış(?), İl Başkanlığı sayfanızdaki bir haberin yorum kısmında paylaşılmıştır.”

Muhabir: Sermet Aksu