Devrim Dural: “DSİ projesi siyasi malzeme olmamalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Zonguldak'ta devam eden dere ıslah projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Zabıta ekipleri pazar esnafını denetledi Zabıta ekipleri pazar esnafını denetledi

Dural, projenin siyasi bir malzeme haline getirilmemesi gerektiğini belirterek, "DSİ’nin Zonguldak’ta yürütmekte olduğu dere ıslah projesi, geçtiğimiz günlerde AKP heyeti tarafından ziyaret edildi ve dün AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, projenin kendileri tarafından yapıldığını basına açıkladı. Sayın Çağlayan, iki yıl sonra bu projenin CHP tarafından yapıldığını söyleyeceğimizi iddia etti. Ancak bilmelisiniz ki, bu proje ne sizin ne de bizim uhdemizdedir. Bizler siyasi partileriz. DSİ, halkımızın ödediği vergilerle elde edilen kaynakla, kamu yararı gözeterek bu projeyi gerçekleştirmektedir" dedi.

Dural, kamu projelerinin sahiplenilmesi geleneğinin devam etmesinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi heyeti de dere ıslah projesini yetkililerden bilgi alarak gezip inceleyebilir. Buna hakkı vardır. Kamu projelerini sahiplenme geleneğinizin sürdüğünü üzüntüyle izliyoruz" diye konuştu.

Dural, Fevkani Köprüsü'nün yıkımı konusunda da açıklamalarda bulunarak, "Gelelim 'köprüyü biz yıktık' söyleminize. Hiç şüpheniz olmasın, köprüyü asla biz yıktık demeyeceğiz, bu vebal sizin üzerinizdedir. Beş kollu ahtapot yapısıyla şehrin trafik yükünü sırtlayan, düzenleyen, mühendislik harikası Fevkani Köprüsü’nü siz yıktınız. Kent tarihi ve belleği açısından büyük önem taşıyan endüstri mirası Fevkani Köprüsü’nü siz yıktınız. Yüzlerce esnafı aileleriyle birlikte siz mağdur ettiniz. Hurda yolsuzluğu kavramı sizin döneminizde gündeme geldi" dedi.

Son olarak, CHP'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla seçim başarısını taçlandıracağını belirten Dural, "Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri, elde ettiğimiz seçim başarısını yapacakları sosyal belediyecilik uygulamaları ile taçlandırarak partimizi iktidara taşıyacaktır. Zonguldak’ın çıkarları söz konusu olduğunda samimi tüm kesimlerle birlikte hareket edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Bülten