Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, yaptığı açıklamada hükümetin Savunma Sanayii Destekleme Fonu için getirdiği yeni düzenlemeyi sert bir şekilde eleştirdi. Hükümetin kredi kartı kullanıcılarına yönelik düzenlemeyi gündeme getirmesini “halkın cebine el atmak” olarak nitelendiren Dural, uygulamanın toplumda büyük tepki oluşturduğunu belirtti.

Dural, hükümetin kredi kartı limitleri 100 bin lirayı aşanlardan yıllık 750 lira katılım payı alınmasını içeren yasa teklifini, İsrail’in Türkiye’ye saldıracağı iddialarıyla bağlantılı göstererek, “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in deyimiyle ‘İpteki cambaza bak’ diyerek halkın dikkatini başka yöne çekip, milletin cebine el attılar” dedi.

Yapılan kapalı oturumda somut bir gerekçenin ortaya konmadığını belirten Dural, esas amacın halktan daha fazla vergi toplamak olduğunu ifade ederek, “Konunun özünde büyük bir tehlike değil, ‘pamuk eller cebe’ anlayışı yatıyor. Vergiler ya gelirden, ya servetten, ya da harcamalardan alınır. Ancak böyle bir uygulama kabul edilemez” diye konuştu.

Bu düzenlemenin ardından vatandaşların kredi kartı limitlerini 99 bin liraya düşürmek için bankalara başvurduğunu belirten Dural, bu durumun bankalar arasında panik yarattığını ve kayıt dışı ekonomiyi artıracağını söyledi. “İnsanlar kredi kartlarını zorunlu ihtiyaçları için kullanıyorlar; gıda, sağlık, eğitim ve kira gibi temel giderler için. Bu düzenleme tüketimi azaltarak yatırım ortamını bozacak ve istihdamı olumsuz etkileyecektir” dedi.

Dural, gelen tepkiler üzerine hükümetin bu düzenlemeyi geri çektiğini hatırlatarak, “AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmelerinin 2025’e ertelendiğini açıkladı. Sürekli halkın nabzını yoklayıp tepki gelince geri adım atan bir hükümetle nereye kadar yol alabiliriz? Gözü sürekli halkın cebinde olan bir iktidar olur mu?” diye sordu.

Altan Güngör ve ekibi güven tazeledi Altan Güngör ve ekibi güven tazeledi

Son olarak, CHP İl Başkanı Devrim Dural, bu uygulamanın son bulması gerektiğini belirterek, “Getirin sandığı, bu zulüm bitsin. Türkiye’nin birinci partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında bu tür uygulamalara son vereceğiz” dedi.

Kaynak: Bülten