Siyaset

Devrim Dural; İl Başkanı olarak bu tepkiyi vermek zorundayım

CHP eski Milletvekili Birhan Şimşekin Özgür Özel'i eleştirmesi nedeniyle salonu terk eden Devrim Dural, yaşanan olay sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

CHP eski Milletvekili Birhan Şimşek, Maden Mühendisleri Odasında Zonguldak Çağdaş Gazeteciler Derneğinin düzenlenen programında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile alakalı eleştirilerine programı terk ederek tepki gösteren 
CHP İl Başkanı Devrim Dural yaşananlar sonrası açıklama yaptı.

Her İl Başkanının yapması gerek bir tepki olduğunu ifade eden Dural, "Biz eleştirilere her zaman açık insanlarız, siyasetçiyiz. Yerinde, zamanında yapılan eleştirilerin hepsini olumlulukla ve anlayışla karşılarız. Fakat partimizde geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapmış olan il başkanlığı yapmış olan bir kişinin burada bizim kendisini burada iki defa uyarmış olmamıza rağmen ısrarlı bir şekilde provoke edecek şekilde beni burada karşısında direkt olarak, muhatap alarak Sayın İl Başkanım ne diyorsun şeklinde bana sürekli olarak  karşılıklı bir böyle diyalog kurmaya çalışması bizi tabii ki böyle bir tepki vermeye mecbur kılmıştır. Bu partinin ben her yerde il başkanı olarak hak hukukunu korumakla görevli kişiyim. Yarın yine böyle bir şey olsa aynı tepkiyi vermek mecburiyetindeyim. Böyle bir zorunluluğum var. Her bir Cumhuriyet Halk Partiliyi, her Cumhuriyet Halk Partisi'ni korumakla mükellef olan, genel başkanı Zonguldak'ta temsil eden kişiyim. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorumluluk bir kişi olarak bu partide üst düzey görevler yapmış bir kişinin topluma açık bir panelde ve panelin konusunun da Cumhuriyet Halk Partisi olmamasına rağmen bu şekilde eleştirilerde bulunmasının, bu eleştiriler ağır eleştiriler ve süreklilik arz eden eleştiriler  ve bizim de tepkimiz bu şekilde oldu. Burada  Can kakışım ve Sayın Fikret Bila Partimize tabii ki eleştirilerde bulundular. Biz onlara hiçbir şey söylemedik. Eleştirdiniz. Sadece tepkimiz Sayın Berhan Şimşek'e oldu. Bu tepki verilmesi gereken bir tepki. Her bir Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı bu tepkiyi vermelidir. Bu tepkiyi vermek görevidir. Yani bunu  demokratik teamüllerle karıştırılmamasını ben rica ediyorum sizlerden.