Zonguldak

Devrim Dural; “Siz Zonguldak’ı geriye götürdünüz!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunarak Zonguldak’ın tarihi dokularını koruma konusundaki endişelerini dile getirdi.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın Lavuar alanını ‘ilk defa gördük’ yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan Dural, “Siz belki ilk defa görmüş olabilirsiniz, ama biz burada nelerin olduğunu ve neyin bittiğini çok net bir şekilde biliyoruz” dedi. Dural, Zonguldak Belediyesi’nin ilk seçimlerinde örgütleriyle birlikte bu alanı gezdiklerini vurguladı.

Dural ayrıca, Yayla Konağı mevkiinde yapılması planlanan okul projesine karşı çıkarak, “Kız Meslek Lisesi'ni zor kurtardık. Yayla Okulu ile ilgili bir mahkeme süreci var ve Yayla Konağı’nın oraya tekrar yapılmasını istemeniz yanlış bir karar” dedi. Kamu projelerinin, örneğin dere ıslah projesi ve Lavuar projesi gibi, iktidar mensuplarının düzenlediği gezilerle değerlendirildiğini belirten Dural, bu projeleri daha önce gördüklerini ancak Zonguldak’ın tarihine ve doğal güzelliklerine sahip çıkılmadığını ifade etti.

Dural, Zonguldak trafiğini rahatlatan köprünün korunmaması ve Tersane Kapuz Plajları'na yapılan ucube yapılar hakkında neden sessiz kalındığını sorguladı. “Zonguldak trafiğini rahatlatan köprüyü neden korumadınız? Ayrıca, Zonguldak’ın doğal güzelliklerine neden sahip çıkmıyorsunuz?” dedi.

Son olarak, “TTK Yayla Konağı'nın önünde yapılmaya çalışılan okul projesi Zonguldak’ın en güzel yeşil alanlarından biri ve tescilli tarihi ağaçlarımızın bulunduğu bir alan. Bu alana neden sahip çıkmıyorsunuz? Zonguldak Belediyesi olarak buranın doğal güzelliğini koruyalım, çevre düzenlemesini gerçekleştirelim ve burayı spor tesisi olarak yeniden düzenleyelim. Biz burayı size bırakırsanız gerekli düzenlemeleri yapar ve Zonguldak'a yakışır bir yer haline getiririz. Siz ise 22 yıllık iktidarınızda Zonguldak'ı geriye götürdünüz” ifadelerini kullandı.