Hüseyin Yıldız; Zaimoğlu köylerde sinek avlayacağına mahallerdeki sinek sorununu çözsün Hüseyin Yıldız; Zaimoğlu köylerde sinek avlayacağına mahallerdeki sinek sorununu çözsün

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın başkanlığında, CHP'nin "Anayasa Mahkemesinin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişin genel görüşme yapılması" önergesini ele almak üzere yaptığı olağanüstü toplantıda çıkan kavga ile ilgili Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural açıklama yaptı. 
Devrim Dural açıklamasında, TBMM’nin saygınlığına gölge düştüğünü vurgulayarak, “TBMM'de olağanüstü yapılan Can Atalay konulu toplantıda yaşanan kavga milli iradenin hayat bulduğu yüce meclisin saygınlığına bir kere daha gölge düşürmüştür.
AKP Milletvekili TBMM İdare Amiri Alpay Özalan’ın saldırısı sonucu Yüce Meclis’de kan akmış,kınadığımız,olamaz dediğimiz görüntüler ortaya çıkmıştır.
Linç ve şiddet kültüründen beslenenlerin Yüce Meclis’te ve siyasetin içinde yeri yoktur. Kürsü dokunulmazlığına müdahale etmemek, hatibin sözlerine karşı sözle cevap vermek Milletimizin siz vekillerden isteği ve beklentisidir.
Kurgulanmış,planlanmış ve muhalefeti şiddet yoluyla sindirmeyi amaçlayan saldırı ve şiddet görüntüleri demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.
Yoksullukla,geçim sıkıntısı ile mücadele etmeyi kendine dert edinmeyen iktidar mensupları Yüce Meclis’in çatısı altında gerçekleşen bu olumsuz görüntülerin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri acilen almalıdır.
Unutulmamalıdırki;sizlerin görevi Yüce Meclis’in saygınlığını korumak ve arttırmaktır.Halkımızın oylarıyla Meclis’e gidip tekme tokat kavga etmek değildir.
TBMM çatısı altında yaşanan,halkımızın iradesine saldırı niteliğinde olan hadisenin yaşanmasında payı olan her kim  varsa kınıyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi. 
Öte yandan, Ahmet Şık ve Alpay Özalan’a kınama cezası verildi. BÜLTEN

Kaynak: Bülten