CHP İl Başkanı Devrim Dural,  gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dural, TTK ve dolmuş zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı Devrim Dural, TTK' nın özelleştirilmesi konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dural, "Gündemle ilgili olarak, evvelsi gün Genel Maden İş Sendikası'nın Zonguldak  Platformu'nun düzenlediği bir toplantı ve eylem vardı. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in başını çektiği iktidarın örtülü özelleştirme uygulaması kapsamında, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve diğer 19 kamu iktisadi teşebbüsünün satılması, özelleştirilmesi ve yönetimsel reform adı altında yönetim kadrolarının değiştirilmesi planlanıyor. Bu konuyla ilgili bir toplantı düzenledik. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri madenci kardeşlerimiz tarafından büyük bir sevgiyle karşılandı. Bu duygu bizim için çok anlamlıydı. Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak'ın olduğu gibi tüm Türkiye'nin sigortasıdır, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Bu, o gün bir kez daha görüldü. Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak halkıyla birlikte, TTK'nın yaşatılması, kapanmaması ve özelleştirilmemesi için en büyük barajlardan biridir. Gördüğüm kadarıyla, buradaki insanlar gerçeği anlayabilen ve özümseyebilen bir topluluktu. Eğer gerçekten TTK'nın özelleştirilmesi veya kapatılması gibi bir yasa tasarısı yoksa, bu insanlar neden toplandı? Neden böyle bir mücadele veriliyor? İktidar, her zaman yaptığı gibi, önce bir yasa tasarısı ortaya atıyor, ardından toplumsal tepkiyi ölçüyor ve aşırı tepki geldiğinde geri adım atıyor. Gönül isterdi ki iktidar milletvekilleri de bizim milletvekillerimiz gibi madenci arkadaşlarımızla birlikte olsalardı. Ancak ne yazık ki toplumun lehine olan hiçbir eylemin içinde iktidarın olmadığını görüyoruz. Halktan ve gerçeklikten kopuk bir iktidar görüyoruz. Eğer geçim olmazsa seçim olur diyoruz. Zonguldak'ta TTK'nın asla satılamayacağını ve halkın malı olduğunu haykırıyoruz. TTK, stratejik bir kurumdur ve piyasa şartlarına terk edilemez. Ülkemizin sanayisi ve enerji sektörünün can damarıdır, ticari bir şirkete dönüştürülemez. TTK, milli bir kurumdur ve uluslararası tekellerin kontrolüne bırakılamaz. Halkın malıdır, satılamaz. Zonguldak ve bölgesinin varlık nedenidir, kapatılamaz" dedi.

AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yılı nedeniyle etkinlik düzenledi AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yılı nedeniyle etkinlik düzenledi

CİDDİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ

İktidarı Zonguldak'a karşı ciddi ve samimi olmaya devam eden Başkan Dural, "İktidar sahiplerini ciddi olmaya ve Zonguldak halkına karşı samimi olmaya davet ediyorum. TTK'nın norm kadrosu olan 14 bin rakamına ulaşıncaya kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin mücadelesine devam edeceğini söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında TTK'nın norm kadroya kavuşacağını tüm Zonguldak'a taahhüt ediyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumu yaşatılacak ve norm kadrosuna kavuşacak" dedi.

HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARI ZAMMA NEDEN OLDU

Toplu taşıma araçlarına yapılan zamlarla alakalı konuşan Başkan Dural, " Toplu taşıma ücretlerinde yapılan zamla ilgili olarak da açıklama yapmak istiyorum. 16 liradan 23 liraya çıkarılan tam bilet ücreti, 1 Ocak 2023 tarihinden bu yana yapılmış tek zamdır. Mazot fiyatlarının büyük ölçüde artması nedeniyle %50'yi bile bulmayan bir zam yapılmıştır. Hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları sonucunda bozulan ülke ekonomisi, bu fiyat güncellemelerini zorunlu kılmıştır" şeklinde konuştu.

Devrim Dural Topğlantı

Muhabir: Sertaç Özdemir