Şiddetli yağış nedeniyle iş yerlerini su bastı Şiddetli yağış nedeniyle iş yerlerini su bastı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, İl Özel İdare’ye yapılan işçi alımlarında torpil iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun "Herhangi bir kayırma söz konusu değil" şeklindeki açıklamalarına değinen Dural, bu açıklamanın inandırıcı olmadığını ifade etti.

İl Başkanı Devrim Dural, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun işçi alımlarında şeffaf ve adil olunacağına dair daha önce verdiği güvenceleri hatırlatarak, "Biz Vali Bey’in sözüne inandık ve bu konuda kendisine güvendik. İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte bir açıklama yapacağız. Ancak şu ana kadar gelinen noktada, sayın valimizin açıklamalarıyla gerçek durumun örtüşmediğini görüyoruz. Bu konuda üzüntülerimizi ifade ediyoruz ve kamuoyuna aydınlatıcı bir bilgilendirme yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Dural, alımlarla ilgili kamuoyunda dile getirilen isimlerin çoğunun AK Parti ile bağlantılı olduğunu vurguladı. "Listede damatlar, yeğenler, akrabalar, parti üyeleri yer alıyor. Bu kadar tesadüf bir araya gelemez. Bu durum, hayatın ve hukukun doğal akışına uygun değil" diyerek işçi alımlarında adil bir süreç işletilmediğini öne sürdü.

Dural, konuşmasının sonunda, Vali Hacıbektaşoğlu’ndan bu konuda daha detaylı ve tatmin edici bir açıklama yapmasını talep etti: "Bu torpil iddiaları hakkında doyurucu açıklamalar yapılması zorunludur. İnsanlar bu süreçte haklarını helal etmiyor. Başınızı yastığa koyduğunuzda vicdanen rahat mısınız?" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma