Devrim Dural’dan Yayla Konağı’na Yapılacak Okul Projesine Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Yayla Konağı'nın arkasına yapılması planlanan okul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yayla Ortaokulu'nun TTK'ya ait arazi üzerine inşa edilmesi planlanan projeye itirazlarını dile getiren Dural, projenin bölgedeki trafik ve yaya yoğunluğunu artıracağına dikkat çekti.

Dural, yaptığı açıklamada, “Bir okul yapılması, buradaki trafik yoğunluğunu, yaya yoğunluğunu ve öğrenci yoğunluğunu artıracak bir hamledir. Bu konudaki itirazımızı bir kez daha yineliyoruz. Bu bölgede zaten hali hazırda çok yoğun bir insan ve araç trafiği söz konusu. Buraya tekrar bir okul yapılması, bu yoğunluğu artıracaktır.” dedi.

Bölgenin mevcut trafik sorunlarına işaret eden Dural, “Hali hazırda bu bölgede birçok okul bulunmaktadır ve planladığınız okulun hemen yanında Petrol Odak Koleji yer almaktadır. Şu anda bile akşam ve sabah saatlerinde burada ciddi bir trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. Yeni yapılacak okul ile bu trafik yoğunluğunu nasıl yöneteceksiniz? Bu konuda herhangi bir projenin olmadığını açıkça görebiliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Dural ayrıca, projenin Yayla Konağı’nın tarihi ve doğal yapısına zarar vereceğini belirtti: “Tescilli bir yapı olan Yayla Konağı'nın çok yakınında bir inşaat yapılması, bu yapının korunma özelliğine aykırıdır. Geçmişten gelen mağaralar ve sığınaklar da burada mevcuttur ve bunların doğal yapısının bozulması söz konusudur. Bu alanın Zonguldak Jeoparkı'na entegre edilmesi gerekmektedir. Böyle bir durum söz konusuyken, burada bir okul inşaatının başlaması tam anlamıyla yanlış bir karardır.”

Yavuzyılmaz’ı ziyaret ettiler Yavuzyılmaz’ı ziyaret ettiler

Dural, devam eden yargı sürecine ve çevresel kaygılara da dikkat çekti: “Yayla Okulu'nun da devam eden bir yargı süreci söz konusudur. Bu yargı süreci tamamlanmadan burada bir okul inşaatının başlaması doğru değildir. Ayrıca, burada tescilli ağaçlarımız bulunmaktadır. Hatırladığım kadarıyla on beş tane tescilli ağacımız var. Bu ağaçları ne yapmayı planlıyorsunuz? Bu ağaçların zarar görmesi de söz konusudur. Bu alan çok yeşil bir alandır ve bu yeşil alanın mahvedilip burada bir yapılaşmanın oluşması doğru değildir. Spor kompleksi olan bir yapının yerini bir okul inşaatının almasını doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum.”

Dural, açıklamasının sonunda, projeye karşı itirazlarını sürdüreceklerini ve Zonguldak'ın çıkarları için her zaman mücadele edeceklerini vurguladı.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma