Siyaset

Devrim Dural’dan Zeybekçi’ye sert yanıt: “Halkın tercihine saygısızlık”

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin Zonguldak’ta yaptığı eleştiriler üzerine bir değerlendirme yaptı.

Abone Ol

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin Zonguldak’ta yaptığı eleştiriler üzerine bir değerlendirme yaptı.

Önceki dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Zonguldak'ta yaptığı konuşmada, "CHP'li belediyeler, bizim bıraktığımız eserleri bile tamir edemezler, bakımını yapamazlar. Çiçeklere bakamazlar, parkları yapamazlar" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalara yanıt veren CHP İl Başkanı Dural, Zeybekci'nin Zonguldak'ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük bir başarı kazandığı bir ilde bulunmasının onun için zor olduğunu belirterek, “Sekiz ilçenin altısını kaybettikleri bir ilde bu tür açıklamalarda bulunmasını kendi siyasi açısında normal karşılıyorum. Ancak halkın tercihine saygısızlık olarak gördüğüm bu eleştirileri üzüntüyle karşılıyorum” dedi.

Dural, Zonguldak halkının sandıkta CHP’ye güçlü bir destek verdiğini vurgulayarak, “Biz hiçbir zaman AK Partili belediyelere yönelik 'Hizmet yapamazlar, bizim yaptıklarımızı beceremezler' gibi bir söylemde bulunmadık ve bulunmayacağız. Her belediye, halka en iyi hizmeti sunmalı. Bu tür hamasi söylemleri doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Dural, Zonguldak'ın ciddi sorunları olduğuna dikkat çekerek, Zeybekci’nin bu konulara değinmemesini eleştirdi. "Devlet Su İşleri'nin çalışmaları yavaş ilerliyor, lavuar alanı projesi durma noktasında. Zonguldak'ın trafik sorunu gibi birçok konu varken, bunlardan bahsetmemesi büyük bir eksiklik," dedi.

Ayrıca, Zonguldak’ın 22 yıllık AK Parti iktidarı döneminde en fazla küçülen illerden biri olduğunu belirten Dural, 2002’de 627 bin olan nüfusun bugün 600 bine gerilediğini ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki (TTK) çalışan sayısının da 18 binden 8 bin 500’e düştüğünü ifade etti.

Dural, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Zonguldak’ın sorunlarının çözüleceğini belirterek, “TTK norm kadroya kavuşturulacak ve Zonguldak’taki çalışan sayısı emekli sayısının üzerine çıkacak. CHP’li belediyeler dün olduğu gibi bugün de halkımıza güzel hizmetler sunmaya devam edecek.” dedi.

Dural ayrıca Çaycuma ve diğer CHP'li belediyelerin Avrupa standartlarında bir kent görüntüsüne kavuştuğunu ve hizmetlerin aralıksız sürdüğünü vurguladı. Tasarruf tedbirlerine rağmen hizmetlerin aksamadan devam ettiğini de sözlerine ekledi.