Ekonomi

Dış ticaret umut vermiyor

İthalat ve ihracat birim değerlerinde düşüş var

Abone Ol

TÜİK Zonguldak Bölge müdürlüğü dış ticaret ile ilgili verileri kamuoyuna duyurmuş bulunuyor. Buna göre İhracat birim değer endeksi %1,4 azaldı. İhracat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %0,6 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) %2,3 azaldı, yakıtlarda %2,3 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %1,9 azaldı.

İhracat miktar endeksi %2,8 azaldı

İhracat miktar endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,8 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %2,3 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) %9,0 azaldı, yakıtlarda %30,8 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4,0 azaldı.

İthalat birim değer endeksi %2,0 azaldı

İthalat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,0 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %7,7 azaldı, yakıtlarda %3,4 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %5,1 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,1 azaldı.

İthalat miktar endeksi %4,4 azaldı

İthalat miktar endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %19,5 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %6,6 azaldı, yakıtlarda %2,6 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %1,5 azaldı.