Zonguldak’ta yüzde 80’i bakımsız ve orijinal ruhsatlarına aykırı olarak koltuk ilave edilmiş semt dolmuşlarının 25 lira gibi bir fiyattan yolcu taşıması eleştirilere neden olmakta devam ediyor. Araç muayene istasyonlarının da anlaşılmaz nedenlerle görmezden geldiği bu durumun yasal boşluklardan yararlanılarak işleve konulduğu belirtilirken çözümü için taşımacılık yapan tüm dolmuşların yeniden muayeneden geçmesi gerektiği belirtiliyor.

Öte yandan vatandaş pahalı ulaşıma önlem olarak da dolmuşların kalkış duraklarının kent merkezi değil de semtler olması gerektiğini ayrıca yine bu dolmuşların bir semtten diğer semte tek ücretten yolcu taşımalarının gerektiğini vurguluyor. Dolmuşların diğer kentlerde olduğu gibi ring sefer yapmaları gerektiğini hatırlatan vatandaşlar “örneğin Uzunkum’dan kalkan dolmuş İncivez son durağa kadar gitmeli, Rüzgarlı’dan kalkan dolmuş Site’ye kadar gitmeli, tek ücret almalı, kent merkezinde bekleme yapmamalı, ilk kalkış noktaları semtler olmalı” şeklinde görüş belirtiyor.

Bunun adı soygun! Bunun adı soygun!

Kent merkezinde dolmuşlardan kurtarılacak ve boşalacak alanın da halkın kullanımına park olarak açılması da aklın gerektirdiği bir durum olarak ortaya çıkacağı da yine vatandaşlarca ifade ediliyor.

Muhabir: Sermet Aksu