Zonguldak’ta Sosyal Medyada gündeme gelen bazı gelişmeler insanı ana muhalefet partisinin basiretliliği konusunda düşündürüyor.

Bunlardan biri de “Zonguldak Hepimizin” platformunun binlerce üyesi ile ters düşen Zonguldak CHP il Başkanı Devrim Dural.

Zonguldaklı efsanevi futbolcu ve tüm il halkının çok sevdiği Halil Güngördü’nün isminin bir alana veya tesise  verilerek yaşatılması konusunu gündeme getirmiş olan DR. Tunç çelebi gördükleri vurdumduymazlık konusunun arkasını bırakmadı ve İl başkanı için “uyarılması” gerektiğini vurgulayan bir başvuruyu CHP MYK’nun 22 üyesine ayrı ayrı gönderdi.

Çelebi’nin gönderisi aynen şöyle:

CHP MYK ÜYELERİ

Sn. Halil GÜNGÖRDÜ; TC tarihinde 2. Ligden (bugünkü 1.lig)  ilk defa  A Milli Takımına davet edilen Zonguldaklı, Zonguldakspor ve Eskişehirspor’un milli ve Zonguldak’a mal olmuş efsane futbolcusudur.

Kent futbol, hatta spor tarihine kentin çocuğu olarak; efendiliği, mütevazılığı, çağdaşlığı, ülkenin kurucu değerlerine olan bağı, Atatürkçü düşünce yapısı ile ilk sıralara ismini yazdıran bir kişiliktir.

Kısacası Halil GÜNGÖRDÜ; Zonguldak için çok önemi bir değer, sembol, gurur ve tarihtir.

Kendisi şu an görme engelli olarak 83 yaşında bir huzur evinde yaşamını idame ettirmektedir.

Ben; 70 yaşında Genel Cerrahi Uzmanı Zonguldaklı bir hekimim. İstanbul’da yaşıyorum.

İki yıl önce; İç İşleri Bakanlığı ve Valilik kanalı ile Sn. Halil GÜNGÖRDÜ ‘nün Zonguldak’ta kent içinde bir sokağa, sportif alana veya benzer yere isminin verilmesini talep ettim.

AKP ‘li Zonguldak Belediyesi teklifi yapanın ben olmam ve Halil GÜNGÖRDÜ ‘nün ismine sadece siyasi nedenler ve suya trit yanıtlarla, hatta Belediye Meclisinde gündem dışı sözlü olarak gündeme getirilmesine rağmen olumlu yaklaşmamış, hatta zamanın Belediye Başkanı konuyu küçümser hale bürünmüştür. Aynı Belediye Başkanının nereye kimlerin İsmini verdirdiğini araştırıp kriterleri hakkında bir kanıya da varabilirsiniz.

31 Mart seçimleri sonrası; Belediye Kayıtlarında halen mevcut olan ve kapatılmamış bir dosya olarak bulunan bu  konu; yeni CHP Yerel Yönetimine tekrar İç İşleri Bakanlığı ve Valilik kanalı ile resmi olarak hatırlatılmıştır.

Zonguldak Belediyesi ‘nin tarafıma verdiği resmi yanıtta; bu işlemin “Temmuz Belediye Meclis” toplantısında karar altına alınacağı bildirilmişse de, daha sonra Eylül Meclisinde gerçekleşeceği bildirilmiştir.

Ancak İl Başkanı Devrim Dural’ın, basına da yansıyan “bizim işimiz her başvuranın adını bir yerlere vermek değil” görüşü ve bu görüşünün defalarca ve derhal tekzip edilmesi, İl Başkanı olarak partisini de zor durumda bırakacağı bildirilmesine rağmen; konuya kayıtsız kalması kabul edilemez, haddini aşan, sınırları zorlayan, Yerel Yönetimi ve Partisini zor durumda bırakan İl Başkanının uyarılmasının partiniz açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Son sözümü; Eylül ayında toplanacak Belediye Meclisinde sözü verilen, alınacak kararın hayata geçeceği ve artık bu konunun sözü açılmaya gerek kalmayacak şekilde sonuçlanmasının gerekliliği konusunu bilgilerinize arz ederim.

Aksi durumda gerek yerel yönetimin gerek İl Başkanınızın gerekse de Partinizin süren spekülasyonlardan sürekli olumsuz etkileneceğini bilgilerinize sunarım.

AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yılı nedeniyle etkinlik düzenledi AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yılı nedeniyle etkinlik düzenledi

Op.Dr.Tunç ÇELEBİ

Muhabir: Sermet Aksu