Zonguldak

Eğitim Bir-Sen Öğretmenlik Kanunu’nda revizyon istiyor

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar: “Öğretmenin kanunla güvence altına alınması doğru ama eksikliklerin de giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Abone Ol

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamuran Aşkar, yıllardır özlemini çektikleri bir meslek kanununun hazırlanarak alt komisyondan Meclis’e gelmiş olmasını önemsediklerini ve doğru bulduklarını ifade ederek, “Bu, bizim için son derece önemli. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kanun tasarısını paydaşlarla yeterince çalışmadan ve istişare etmeden, adeta 'ben yaptım oldu' mantığıyla Meclis’e getirmesini doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Şimdi Meclis aşamasında kanunun çıkması ve öğretmenin kanunla güvence altına alınması doğru ama eksikliklerin de giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”dedi.


Eğitim-Bir-Sen olarak, özellikle en çok üzerinde durdukları eksiklerden bahseden Aşkar, “Eski Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer Bey'in, 'Beş yılını dolduran öğretmenler uzman, on yılını dolduran öğretmenler başöğretmen olmalı' ifadesinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca, çıkacak olan kanunla uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik haklarından il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürlerimizin de faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü asli işleri öğretmenliktir ve bu haklardan yararlanmaları gerekmektedir.

Bunun yanında, ücretli öğretmenlik uygulamasının tamamen kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Ücretli öğretmenliğin bu dönemde eğitimde yeri olmadığını ve bütün öğretmenlerin kadrolu olarak atanması gerektiğini savunuyoruz. Sözleşmeli öğretmen uygulaması ile atanan öğretmen arkadaşlarımızın aile bütünlüğü konusunda da gerekli düzenlemelerin yapılarak aile bütünlüğünün kanunen sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.

Eksikleri olsa da meslek kanununun çıkarılmasını önemsediğimizi burada bir kez daha belirtmek istiyorum.” Şeklinde konuştu. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA