Kahvaltıda konuşan Eğitim iş Şube başkanı Kamuran Çataklı  mecliste kabul edilen öğretmenlik meslek kanunu hakkında üyelere bilgilendirme yaptı.

Şube başkanı Kamuran  Çataklı  şöyle konuştu.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenleri korumak bir yana, fikrini, taleplerini ve itirazlarını yok saymaktadır, mesleğimizi ve onurumuzu zedelemektedir. Yıllarca emek vererek aldığımız diplomalarımızı geçersiz kılan, bizleri kariyer basamakları ve sınavlarla değerlendiren bu yaklaşımı asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz!

El kaldır indir marifetiyle talimatla yasalaştırılan bu meslek kanunu haksızdır, hukuksuzdur, adaletsizdir! Bugün itibarıyla bu meslek kanununda ucube bir sınav yoksa, öğretmenin hizmet sınıfı değişikliği yer almıyorsa, Atatürk’ü yazmak zorunda kaldılarsa , herkes çok çok iyi biliyor ki bu, Eğitim-İş'in onurlu mücadelesi sayesindedir. Bu bizim için yeterli değildir, mücadelemiz için yalnızca bir kıvılcımdır mücadelemizi daha da büyüteceğiz, sözde meslek kanunu tamamen ortadan kalkana, tüm öğretmenlerin fikir ve talepleri doğrultusunda gerçekten hak ve kazanımların olduğu bir düzenleme sağlanana kadar, mücadelemizi sürdüreceğiz!

Öğretmenlik, sınavla ya da mülakatla ölçülebilir bir meslek değildir, adı akademi olan özü otoritenin kendi memurunu yaratma sistemiyle öğretmenler asla ama asla değerlendirilemez!

Öğretmenlerin uzmanlık belgesi diplomalarıdır. Öğretmenler, ancak ve ancak emekleriyle, bilgi ve birikimleriyle değerlendirilebilir. Eğitim-İş olarak, bu itibarsızlaştırma yasasına karşı mücadelemizin kararlılıkla süreceğiz! Bu kanunun gerçek bir meslek kanunu olmadığını, öğretmenin, eğitimin bileşenlerinin fikrinin, taleplerinin ve itirazlarının yok sayıldığını, özünde otoritenin memurunu yaratmak isteğinin yer aldığını, aslında soran sorgulayan itiraz eden öğretmenleri susturmak istediğinizi, öğretmenlik mesleğini tasfiye etmeyi amaçladığınızı siz de biz de çok iyi biliyoruz! Bizler asla buna boyun eğmeyeceğiz, itiraz etmeyen, sorgulamayan, sorgulamayı öğretmeyen, tebliğci öğretmenler olmayacağız!

Ant olsun ki; ne çağ dışı müfredatınızı tanıyacağız, ne bu ÖMK’nize boyun eğeceğiz  her koşulda cumhuriyet dersi vermeye, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz!

Sakatlar Derneği Şubesine MHP Kadın kollarından mavi kapak desteği Sakatlar Derneği Şubesine MHP Kadın kollarından mavi kapak desteği

Diğer taraftan ekonomik krizin etkisiyle okullarda çocuklarımız aç ve yeterince beslenememektedir. Gerekli besine ulaşmaktadır. Onbinlerce mülteciyi besleyen devletimiz okullarda öğrencilere de bir öğün yemek vermelidir. Sosyal devlet çocuklarına sahip çıkmalıdır” 

Eğitim Iş Kahvaltı

Kaynak: Haber Merkezi