Yağmur ve fırtına sonrası dalga mendireği aştı Yağmur ve fırtına sonrası dalga mendireği aştı

2024-25 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Bu tarihe ise 1 buçuk aydan az bir zaman kalmış bulunuyor. Ama şimdiden hazırlıklar başlıyor. Bu kapsamda öncelikle giyim kuşam hazırlıkları yer alıyor. Okul kitaplarının gelmesiyle birlikte de defter kitap alımları gündeme gelecek.

Ancak bütün bunlar geçtiğimiz yılma göre en az yüzde 90-100 gibi zamlı fiyatlarla karşımıza çıkacak. Zamlı karşımıza çıkacak olan diğer eğitimsel aktiviteler ise sosyal etkinlikler, bunlara ne kadar zam geleceği henüz bilinmiyor.

Ve en çok korkulan ise özel okulların aidatları ile tüm okulların servis ücretleri, bakanlık özel okullar için her ne kadar en fazla zam oranını yüzde 57 olarak belirlemişse de b unlar bu zammın kendilerini kurtarmayacağı kanısında.

Ayrıca okul servis ücretleri de bu yıl artan akaryakıt fiyatları nedeniyle can yakacak, aynı şekilde okullarda bulunan kantinlerdeki fiyat listesi de şimdiden velileri düşündürüyor.

Eğitim gören çocuk sayısı birden fazla olan ailelerde ise eğer orta gelirlilerse ya da asgari ücretle çalışılan bir aileyse okul döneminin başlangıcı kara günlerin de başlangıcı oluyor.

Editör: Seyma Kaya