Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı 2'nci Birleşim Toplantısı'nda, CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova'nın kullandığı ifadeler büyük tepki topladı. Toplantıda CHP'li Atınç Kayınova ile AK Partili Muhammed Yazıcı arasında yaşanan tartışma, meclis gündemine damgasını vurdu. AK Parti Grubu'nun kayıp-kaçak su eleştirilerine yanıt veren Atınç Kayınova, "Beş senedir bu belediyeyi siz yönetiyorsunuz. Sanki bilmiyordunuz. Elvanpazarcık'tan yeni gelmiş gibi davranıyorsunuz." diye konuştu. Kayınova'nın "Elvanpazarcık'tan yeni gelmiş gibi" ifadesi meclis üyeleri arasında dikkat çekti ve tartışmalara yol açtı.

Toplantı sonrası, bu olayın kamuoyuna yansımasıyla birlikte özellikle Elvanpazarcık sakinleri bu duruma sert tepki gösterdi. Elvanpazarcık'ın "dağ başı", “Cahil”, "bilgisiz" veya "köy" anlamında kullanıldığını belirten vatandaşlar, Atınç Kayınova'nın bu ifadelerinin küçük düşürücü ve incitici olduğunu dile getirdiler.

Birçok Elvanpazarcıklı, Kayınova'nın bu sözlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, onun üslubunu düzeltmesi gerektiğini ifade etti. Sosyal medyada da geniş yankı bulan bu olay, çeşitli platformlarda tartışmalara yol açtı. Birçok kullanıcı, Kayınova'nın sözlerini eleştirerek, belediye meclisinde daha saygılı ve dikkatli bir dil kullanılması gerektiğini belirtti.

Vatandaşlar, yerel yöneticilerin ve meclis üyelerinin halka karşı daha sorumlu davranmalarını ve ifadelerinde daha özenli olmalarını talep ettiler.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA