Zonguldak

Emekli öğretmenin öldüğü feci kazanın kamera kayıtları ortaya çıktı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, kömür yüklü bir trenin çarpması sonucu hayatını kaybeden demans hastası Şükran Bayhan’ın (89) kaza anına ilişkin trenin kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Abone Ol
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, kömür yüklü bir trenin çarpması sonucu hayatını kaybeden demans hastası Şükran Bayhan’ın (89) kaza anına ilişkin trenin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Olay anında makinistin ve hareket amirinin yaşadığı panik de kayıtlara yansıdı. Bayhan'ın oğlu Cankurt Bayhan, annesini daha önce raylarda gördüğünü iddia ettiği diğer tren makinistlerinin ifadelerinin ve kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti.

Kaza, 8 Mayıs'ta Kilimli ilçesi sahil yolu mevkiinde yer alan demir yolunda meydana geldi. Raylarda yürüyen emekli Kilimli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şükran Bayhan, kömür taşıyan yük treninin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, kadının tren tarafından yaklaşık 10 metre sürüklendiğini ve olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Tren makinisti, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI

Trenin yaşlı kadına çarptığı anların trenin iç ve dış kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, rayların üzerinde treni fark eden kadının kaçmaya çalıştığı ancak raylara geri düştüğü görülüyor. Ayrıca trenin iç kamerasında makinist ve hareket amirinin yaşadığı panik anları da dikkat çekiyor.

3 SAAT 25 DAKİKA RAYLARDA GEÇTİ

Şükran Bayhan’ın oğlu Cankurt Bayhan, annesinin sabah saat 06.41’de evden çıktığını ve saat 9.30 civarında aramaya başladıklarını belirtti. Bayhan, annesinin tren yolunda yaklaşık 3 saat 25 dakika geçirdiğini söyledi. Kazadan önce geçen tek vagonluk kontrol bakım ünitesinin annesini gördüğünü iddia eden Bayhan, şu açıklamalarda bulundu:

“Sabah 08.00-08.20 aralığında geçen bir kontrol treninin makinistinden, ‘Ben de onu oralarda oyalanırken gördüm. Son anda trenimden sıyırdı’ şeklinde bir ifade aldık. Ancak, kazaya sebep olan makinist ise frenleme yapamadığını ve başka bir trenin annemi görüp durabildiğini söyledi. Fakat o trenin neden annemi gördüğü halde yetkililere haber vermediğini merak ediyoruz.”

‘MAKİNİST HABER VERİRİZ DEDİ, O YÜZDEN BAKMADIM'

Bayhan, olayın gerçekleştiği tünelin çıkışında hafriyat yığıldığını ve annesinin bu yüzden raylardan çıkamadığını düşündüğünü belirtti. Bayhan, annesini bulabilmek için daha önce raylardaki yolcu trenlerinin makinistlerine annesinin eşkalini verdiğini, ancak makinistlerin "görürsek haber veririz" dediklerini söyledi. Bayhan, “Bu söze güvenip ben de tünele girmedim ve bu mıntıkada arama yapmadım. Keşke tünele girip baksaydım, belki bu üzücü olay yaşanmazdı” diye konuştu.

‘FARKLI BİR YERDE OLMASI İMKANSIZ'

Bayhan, annesinin hayatını kaybettiği hattı terk edebileceği başka bir alan olmadığını ifade ederek, “10.12’de hayatını kaybeden annemin, 9.35’te bu hat üzerinde görülmemesi imkansız. Makinist 'haber veririz' dediği halde bir bildirim yapılmadı. Annesinin görülmemesi ve trenin kameralarındaki kayıtların incelenmemesi kabul edilemez. Bu olayın aydınlanması için makinistlerin ifadelerinin yeniden incelenmesini ve kamera kayıtlarının detaylıca değerlendirilmesini talep ediyorum" dedi.

KAZADAN ÖNCE MAKİNİST GÖRMÜŞ

Kazadan önce Şükran Bayhan’ı raylarda gören yolcu treninin makinisti D.K.’nin ifadesi de ortaya çıktı. Makinist, 09.50’de kazanın olduğu yerden geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Oradan geçerken yaklaşık 200 metre uzakta bir şahsın demir yoluna yakın olduğunu fark ettim. Hemen fren yaparak ikaz sirenini çaldım. Şahıs demir yolundan dışarı çıktı, biz de yolumuza devam ettik. Şahsın güzergah üzerindeki bahçelerde çalıştığını düşündüm."