Türkiye Gündemi

En acı tuzak; İkna ettiği eşini döverek katletti

Fransa'da boşanma kararı alıp iki çocuğuyla İstanbul'a gelen S Tuğba Keleş kocasının “Çocukların eğitimi için geri dön” baskısıyla eve dönünce dövülerek katledildi.

Abone Ol

Fransa'da, üç yıl önce boşanma kararı alarak iki çocuğuyla birlikte İstanbul'a dönen S Tuğba Keleş, eski kocasının "Çocukların eğitimi için geri dön" baskılarına dayanamayarak geri dönmesinin ardından, kocası tarafından dövülerek öldürüldü. Acılı ailesi, S Tuğba Keleş’in cenazesini Türkiye'ye getirmek için uğraşıyor.

Kadın cinayetlerine bir yenisi bu kez yurtdışında eklendi. Fransa’da yaşayan 40 yaşındaki S Tuğba Keleş, 17 yıllık kocası Ahmet Keleş ile şiddet ve baskı nedeniyle yaşadığı geçimsizlik sonucu 2021'de Türkiye’ye dönme kararı aldı. Yanına 8 yaşındaki Mina ve 14 yaşındaki Arda’yı alarak İstanbul’a yerleşti, ancak 19 yaşındaki büyük oğlu Kerem, babasıyla kaldı.

Çocukları İçin Geri Döndü
Boşanma süreci devam ederken, Ahmet Keleş çocukların eğitimi bahanesiyle S Tuğba Keleş’i geri dönmeye ikna etmeye çalışıyordu. Üniversiteyi kazanan oğlu Kerem de annesini yanında istiyordu. Genç anne, çocuklarının eğitimi için geri dönmeye karar verdi ve birkaç gün önce Fransa’nın Corrèze bölgesindeki Saint-Pantaléon de l'Arche kasabasındaki evine geri döndü. Ancak çift arasında yeniden tartışmalar başladı.

Cansız Bedeni Mutfakta Bulundu
12 Ekim'de Ahmet Keleş, çocuklarını bir akrabasının yanına gönderip eşiyle yalnız kaldı. Öğle saatlerinde S Tuğba Keleş’e saldıran Ahmet Keleş, karısını döverek öldürdü. Olayın ardından Fransız güvenlik güçlerini arayarak kendisini ihbar eden Ahmet Keleş, cinayeti itiraf etti. Polisler eve geldiklerinde S Tuğba Keleş’in cansız bedenini mutfakta buldu. Fransız savcı Antoine Billebeaud tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. S Tuğba Keleş’in cenazesi otopsi için hastaneye götürülürken, Ahmet Keleş Limoges Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Henüz Fransa’ya döneli sadece bir hafta olmuşken yaşamdan koparılan S Tuğba Keleş’in ölümü, Türkiye'deki ailesini yasa boğdu. Genç kadının ailesi, yapılacak otopsinin ardından cenazeyi teslim almayı bekliyor. Kızının kaybıyla yıkılan anne Çiğdem Öztürk, "Yavrum kimseye zarar vermezdi. Başını duvara vura vura öldürmüşler" dedi.

Keleş'in kayınvalidesinin altı aydır Türkiye'de olduğunu ve S’in kayınvalidesi Fransa’ya gittikten sadece bir gün sonra öldürüldüğünü söyleyen anne, olayda kayınvalidenin de parmağı olabileceğini iddia etti. "Torunlarımın o caniye bırakılmasını istemiyorum, onları da öldürecekler" diyerek endişelerini dile getirdi.

S Tuğba Keleş’in kız kardeşi Eda Aslan ise ablasının daha önce boşanma kararı almadan önce sık sık şiddete maruz kaldığını ve vücudunda kırıklar olduğunu belirtti. "Oğlu üniversite kazanmıştı, dayanamayıp gitti. Kayınvalidesi oraya gittikten sonra ablamdan haber alamadım, birkaç saat sonra katledildiğini öğrendik" diye konuştu.

Ailenin avukatı Sema Kılıç, S Tuğba Keleş’in çocuklarının eğitimi için yaptığı fedakarlığın bedelini canıyla ödediğini söyledi ve ekledi: "Kocası tarafından soğukkanlılıkla öldürüldü. Çocuklar, onları ömür boyu koruyacak bir anneden mahrum kaldı."