Zonguldak’ta kent içi ulaşıma zam gelmesi gündemde. Hali hazırda 17 lira olan dolmuş ve halk otobüsü ücretlerinin tüm hatlarda mesafe aranmaksızın 25 liraya çıkabileceği konuşuluyor. Bu arada dolmuş şoförleri de zam olayının bir an önce gerçekleşmesini” bozuk para sıkıntısı çekmeyiz artık” diyerek dört gözle bekliyorlar.

Öte yandan ülkedeki en pahalı kent için ulaşımının Zonguldak’ta olduğu da bir gerçek. Hali hazırdaki tarifeye göre yayla semtinden dolmuşa ya da otobüse binerek Soğuksu’ya kadar gitmek iki ücrete tabi, yani 17+17 eşittir 34 lira.

Ulaşıma zam gediğinde ise bu bedel 25+25 eşittir 50 lira kişi başı olarak karşımıza gelecek. Çünkü beklenen zam böyle. Başka şehirlerde ise Zonguldak’ta verdiğiniz ulaşım ücreti karşılığında o kentte daha fazla yol kat edebiliyorsunuz.

Bu şekildeki aşırı pahalılığın çözülebilmesi için de kent merkezindeki dolmuş duraklarının kaldırılarak bunların mahallelerdeki son duraklardan kalkış başlangıcı yapmalarının gerektiği, dolmuşların ring sefer halında çalışmalarının şart olduğu ve tüm kentlerdeki uygulamaların da böyle olduğu belirtiliyor.

Üstüne inşaat yapılmazsa, Yayla tüneli turizme hazır! Üstüne inşaat yapılmazsa, Yayla tüneli turizme hazır!

En Pahali Ulaşim 2

Muhabir: Sermet Aksu