Şirin açıklamasında “Hastanenin yazdığı 8 pakete karşı firmaların ve eczanenin hastaya verdiği miktar 3 paketi geçmemekte imalat ve ithalattan kaynaklı 1000 TL’ye yakın fiyat farkını çıkarmaktadır ve kahvenin bile KDV’si yüzde 1 olduğu bu ülkede yatalak hastaların özür durumu olan çocuk ve yetişkin hastaların sanki lüks tüketimmiş gibi kullandığı hasta bezleri maalesef yüzde 18 KDV oranında değerlendirilmektedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde özürlü kabul edilen hastalarımızdan KDV uygulaması yoktur” diyerek şunları söyledi:
LÜTFEN YATAN HASTALARIN İHTİYACI OLAN BU ÜRÜNLERİN KDV ORANI DÜŞÜRÜLSÜN
“Medikal firmalar sonuç itibariyle ticari kar gözetirler bu doğaldır. Medikal firmalar bez fiyatları şu anda marketlerin altında. Marketlerde raflarda fiyatlara bakıyorum 30 bir paket canped fiyatı 180 liraları geçmiş durumda. SGK nın raporlu hastaya 8 paket için yaptığı ödeme 400 lira civarı. Medikal firma 400 lira karşılığı ne kadar ürün verebilir?
Burada SGK nun devreye girmesi gerekiyor. Ya ödemenin tamamını yapmalı yada eczanelerden ürünlerin reçetede yazdığı kadarının tamamını vermelidir. Bu tek kullanımlık sonda arda ve diğer sürekli kullanılmak zorunda olunan ürünlerde de geçerlidir.
Medikal firma ve eczaneleri de rahatlatmak adına KDV oranı raporlu ve reçete ile alınan ürünlerde 0 oranında KDV alınmalıdır. Bu çok zor değil.Bu konunun 2 ana etkeni var. 1’si engellilerimizin sürekli kullanması gereken medikal ürünlerde KDV’nin olmaması gerektiği 2’si ise SGK’nın engelli ürünlerinde yapmış olduğu ödemenin çok yetersiz kaldığı gerçeğidir” (Haber Merkezi)