Seçimlere az bir süre kala, milyonlarca emeklinin merakla beklediği seyyanen zam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi. Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili olarak Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre bir düzenleme yapacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'dan Amerika'ya kadar birçok ülkede kontrol altına alınmaya çalışılan enflasyonla mücadele ettiklerini ifade ederek, emeklilerin bayram ikramiyelerini artırdıklarını ve 5 bin lira ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi. Bununla birlikte, Temmuz ayında emekli maaşlarının yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre yeniden değerlendirileceğini vurguladı.

Çikolata fabrikasında şok olay: Arkadaşını öldürüp canına kıydı Çikolata fabrikasında şok olay: Arkadaşını öldürüp canına kıydı

Erdoğan, ayrıca memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıklarının tamamlandığını ve küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Erdoğan, " Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi