Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele çerçevesinde yaptığı gıda perakendecilerine yönelik indirim kampanyası çağrıları sonucunda market zincirleri art arda indirim açıklamaları yapmaya başladı.

Bakan Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıkladı ve bu çağrısına sektörün hemen destek vermesini istedi. Ardından gözler, tekstil ve beyaz eşya gibi diğer perakende sektörlerine çevrildi. Bakan Bolat, bu kez de tekstil, beyaz eşya ve diğer perakende sektörlerinin Cumhuriyet'in 100. yılında büyük indirim kampanyasına destek vermeleri gerektiğini vurguladı.

Benzinin ardından motorine de indirim geliyor Benzinin ardından motorine de indirim geliyor

Bu çağrıya ilk yanıtı, BMD (Perakende Mağazacılar Derneği) Başkanı Sinan Öncel verdi. Öncel, 2018 yılında benzer bir kampanyaya BMD markaları olarak katıldıklarını hatırlatarak, bu kez de çağrıya 60 bin mağazanın destek vereceğine inandığını belirtti. Ayrıca, Migros, BİM, Şok Marketler ve A101 gibi market zincirleri de indirim yapacaklarını açıkladı. Migros, 12 Ekim'den itibaren Kasım ayının sonuna kadar sürecek olan dönemde 15 bini aşkın üründe yüzde 20'den yüzde 50'ye varan indirimler sunacağını duyurdu. BİM ise Ekim ayı boyunca 500 üründe yüzde 50'ye varan indirimler yapacağını açıkladı. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu