Zonguldak’ta uzun yıllar esnaf olarak görev yapan Tahir Buyurucu ve Turgut Papila, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile Zonguldak Belediye Başkanı olarak seçilen Tahsin Erdem’e seslenerek, sorunların bir an evvel çözülmesini talep ettiler. Fırın işletmeciliği yapan Turgut Papila, kente fırıncılar sitesinin kurulması gerektiğini ifade ederek maliyetlerin ancak bu şekilde düşebileceğini belirtti. Tahir Buyurucu ise kentte otopark sorununun kendileri için zorluk yaşattığını söyledi.

FIRINCILAR SİTESİ YAPILSIN!

Zonguldak Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı’nın yanı sıra fırın işletmeciliği de yapan Turgut Papila, özellikle ekmek fırınları ile ilgili yaşanan ruhsat sorunlarına değindi. Papila, şehir içerisinde fırınların belli bir yere taşınması ve maliyetin bu şekilde düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz kafa yapımızı hepimiz değiştirmemiz lazım. Ülke bizim, Zonguldak da bizim. Burada öyle bir modern fırın yapılırsa bu ekmeği mesela yirmi trilyona dağıtıyorsak, bu beş trilyona inecek, on beş trilyon. Herkese ruhsat verilmesin Tamam bu mevcut olanları zarar etmesin. Herkes otomatik bir yerde yani düzenli bir şekilde ekmek yapılsın. Ya site gibi bir yer şartları yol kenarında olsun. Şehir için olmaz. Bunun peşinde galericiler gelir, marketler gelir. Görüyorsunuz. Soğuksu’da kaç tane market var? Ve burada nasıl hareket edeceğiz? Şehir belli Bunu bunları çözmek lazım. Ekmek konusunda benim düşüncem o. Yani millet o zaman daha kaliteli hem ucuz ekmek yer. Maliyet karı etmez. Ekmek küçültmekle yanlış yapıyorlar. Eskiden dört yüz gram ekmekti standart. Dört yüz gramın altına giren ekmek işçiliği daha arttırır, maliyeti yükseltir. Bunlar şimdi zam olmasın, bilmem ne olmasın, gramaj işlemini hep böyle cambazlık yapılıyor. Bunu aslında yok. Bir insanın yemesi gereken dört yüz gram ekmek. Büyük ekmek olduğu zaman maliyet azalıyor, işsizlik de azalıyor.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü

Zonguldak’ın köklü esnaflarından Tahir Buyurucu ise, En büyük sorun bir belediye otobüsünün aynı fiyatta yolcu çekmesi. Bu vatandaşı zor durumda bırakıyor. Engellilere bir şey demiyoruz. Geçtiğimiz günlerde denemek için Kapuz’dan otobüsle geldim. Bekçi, polis, zabıta, yaşlı…Arabada 3 kişi ücret ödedi. Bunun önüne geçmek lazım. Adam gezmek için geliyor. ‘Nasıl olsa para vermiyorum’ deyip geri dönüyor.

“BELEDİYE OTOPARKINA DÜNYA KADAR ZAM YAPILDI”

Otopark sorununun kent için önemli olduğunu ifade eden Buyurucu, “Asma’dan geçemiyorsun, balıkhanenin oradan geçemiyorsun. Ortaya bariyer çekmişin yan tarafa park ediyor. Özel otopark var günlüğü 35 lira. Belediye Otoparkına dünya kadar zam yapıldı. Buna bir düzenleme yapılmalı. Başka illerde ne otoparklar yapılıyor. Sende yap.

“EKMEK OLDU SANDVİÇ”

Ekmeğin gramajının düşmesi ile ilgili de konuşan Buyurucu, “Ekmek oldu sandviç. Ekmeğe zam da yapılması lazım. Her şey pahalı. Ama bu şekilde milleti kandırıyorsun.” dedi.

Whats App Image 2024 06 10 At 15.07.04

Whats App Image 2024 06 10 At 15.07.05

Whats App Image 2024 06 10 At 15.17.25

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA