Son zamanlarda Zonguldak’ta bazı işyerlerinin vitrininde görünen “etiketin yarısı” yazısının vatandaşları aldatmaya yönelik bir uygulama olduğu öne sürüldü.

Bu tür bir indirimin yapılabilmesi için İl Ticaret müdürlüğünden ve Ticaret ve Sanayi Odasından izin alınması gerektiğini söyleyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu “bunun da şartı şurtu var, belli bir süre içinde indirim uygulayacaksın, indirim yapacağın malların faturalarını ibraz edeceksin, ne kadar indirim yapacağını belirteceksin” şeklinde konuştu.

Bir işyerinin vitrinlerinde sürekli “indirim” yazılarının asılmasının Türk Ticaret Hukuku’na göre usulsüz olduğunu da sözlerine ekleyen Topaloğlu; “ne yazık ki son yıllarda böyle uygulamalara sık sık tanık oluyoruz, bunlar tüketiciyi yanıltmaya yönelik uygulamalardır, engellenmeleri de gerekir” diyerek İl Ticaret Müdürlüğünü işaret etti. (Sermet Aksu)

Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı

Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj… Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj…

Cansız bedeni kıyıya vurdu Cansız bedeni kıyıya vurdu

En düşük emekli aylığının fark ödemesi hesaplara yatmaya başladı En düşük emekli aylığının fark ödemesi hesaplara yatmaya başladı

Genç kadın balkondan düştü! Genç kadın balkondan düştü!

Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz? Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz?

Felaketin 24. Yılı Felaketin 24. Yılı

 

Editör: Murat Barutçu