Son yıllarda gündemimize “Osmanlı” adı altında değişik tür yemek, tatlı, içecek gibi çeşitli gıda maddeleri girdi. Tatlısından çorbasına, helvasından böreğine kadar onlarca yiyecek içecek “Osmanlı” ismi altında tüketiciye sunuluyor.

Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede? Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede?

Bu tür satışların hemen hemen hepsinin sahtekârlık olduğu da yemek uzmanları tarafından çeşitli kereler dile getirildi. Bunların uyanık bazı işletmeciler tarafından sadece para kazanmak amacıyla uydurulduğu da söylendi.

Zonguldak kent merkezinde bazı tekel bayi, ekmek satış büfeleri, tatlı dükkanları gibi işyerlerinde üstünde “ev yapımı” yazan poğaçaların da satışlarına başlandı. Ancak üstüne “ev yapımı” yazılan bu poğaçalar normal poğaçalara göre iki misli fiyattan ve en az 20 liradan halka satılıyor ve ortaya da bir vurgun olayı çıkıyor. Bunları alan da poşetten normal ve simitçi fırını imalatı poğaçalar çıkınca şaşırıyor.

Zonguldak’ta böylece halk göz göre göre kazıklanırken bu tür satışların önlenebilmesi için Halk Sağlığı il müdürlüğü ile Belediye Zabıtalarının harekete geçmeleri isteniyor.

Whats App Image 2024 09 18 At 11.53.05 (1)

Muhabir: Sermet Aksu